Hükümet ile memur sendikaları temsilcileri 15 Ağustos'ta başlayan toplu görüşmeler çerçevesinde Perşembe günü ikinci kez biraraya gelecek

Haber Giriş : 20 Ağustos 2003 10:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet ile memur sendikaları temsilcileri 15 Ağustos'ta başlayan toplu görüşmeler çerçevesinde yarın ikinci kez biraraya gelecek.

Başbakanlıkta yarın saat 10.00'da gerçekleştirilecek ikinci toplantıda, hükümetin memur maaşlarına 2004 yılında yapılacak zamma ilişkin bir öneri sunması bekleniyor.

15 Ağustos'ta başlayan toplu görüşmelerde hükümete taleplerini ileten Türkiye Kamu-Sen ve KESK, yarınki toplantıda hükümetin zam önerisini sunmasını bekliyor. Her 2 memur konfederasyonunun genel başkanları birinci toplantının ardından yaptıkları açıklamada, birinci görüşmenin olumlu geçmediğini ve taleplerinin karşılanamayacağı sinyalini hükümet yetkililerinden aldıklarını bildirmişlerdi. Türkiye Kamu-Sen, iki çocuklu bir memurun maaşının asgari geçim standardı olan 1 milyar 583 milyon liraya yükseltilmesini de talep ediyor. Öncelikle temel aylığın 873 milyon lira olarak belirlenmesini talep eden Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), temel aylık dışında maaşların tespitinde memurun eğitim, kariyer, öğrenim durumu, çalışma koşulları, unvanı, yetki ve sorumluluğu, kıdemi, riski ve başarıları gibi kriterlerin dikkate alınmasını istiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber