TRT Genel Müdürlüğünde, İşçi Sayılmayan Geçici Personel Çalıştırılmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Haber Giriş : 21 Ağustos 2003 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TRT Genel Müdürlüğünde, İşçi Sayılmayan Geçici Personel Çalıştırılmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

MADDE 1 ? 27/4/2001 tarihli ve 24385 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ?İşçi Sayılmayan Geçici Personel Çalıştırılmasına İlişkin Yönetmeliğin?; 5 inci maddesinin (f), (g) bentleri aşağıdaki şeklide değiştirilmiş ve (h), (i) ve (j) bentleri eklenmiştir.

?f) Yaptırılacak Güvenlik Soruşturmasından olumlu sonuç almış olmak,

g) Yapılacak sınavda başarılı olmak,

h) Yabancı uyruklular için ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda ikamet ve çalışma izni almış olmak,

i) İşçi Sayılmayan Geçici Güvenlik personeli için, 2495 sayılı Özel Güvenlik Teşkilatı Kanunu ve Yönetmeliği'nin 16 ncı maddesinde aranacak şartlara haiz olmak,

j) Sınavlar, yazılı, sözlü ve uygulamalı şekillerden biri veya birkaçı uygulanarak yapılır. Sınavın türü ve şekli sınav öncesi tespit edilir.?

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrası yürürlükten kaldırılmış, (a) bendinden önce gelmek üzere aşağıdaki iki fıkra eklenmiştir.

?Haber Dairesi Başkanlığı ve Dış Yayınlar Dairesi Başkanlığı bünyesinde yabancı dil yayınlarında yürütülecek mütercimlik ve spikerlik hizmetlerinde çalıştırılacak olan geçici personele 35.000 gösterge rakamının memur maaş katsayısı ile çarpımı neticesinde bulunacak brüt miktarı aşmamak üzere Yönetim Kurulunca belirlenen ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca onaylanan ücret ödenir.

Yukarıda belirtilen personel dışında yine bu Yönetmelik kapsamında çalıştırılacak diğer personelin ücreti;?

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesine birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

?Haber Dairesi Başkanlığı ve Dış Yayınlar Dairesi Başkanlığı bünyesinde yabancı dil yayınlarında yürütülecek mütercimlik ve spikerlik hizmetleri ile Savunma Sekreterliği'nin güvenlik hizmetlerinde çalıştırılacak geçici personelin çalışma saat ve süreleri ilgili ünitesince belirlenir.?

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesine birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

?Aynı Yönetmeliğin başka iş ve hizmet yasağına ilişkin hükümleri Haber Dairesi Başkanlığı ile Dış Yayınlar Dairesi Başkanlığı bünyesinde yabancı dil yayınlarında yürütülecek mütercimlik ve spikerlik hizmetlerinde çalıştırılacak olan geçici personele uygulanmaz.?

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin geçici 1 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?Geçici Madde 1 ? 2003 yılında, Haber Dairesi Başkanlığı ve Dış Yayınlar Dairesi Başkanlığı bünyesinde yabancı dil yayınlarında yürütülecek mütercimlik ve spikerlik hizmetleri ile Savunma Sekreterliği'nin güvenlik hizmetlerinde çalıştırılacak geçici personelin sayısı, hizmet türü ve süresine ilişkin tekliflerin hangi tarihte yapılacağı Genel Müdürlükçe belirlenir.?

Yürürlük

MADDE 6 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 7 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu Genel Müdürü yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber