Toplu Görüşmelerde İkinci Toplantı Yapıldı

15 Ağustos 2003 tarihinde ilk toplantısı yapılan toplu görüşmelerde ikinci toplantı bugün yapıldı. Bugün hükümet tarafının bir teklif sunması bekleniyordu. Ancak toplantıda hükümet tarafı bir telif sunamadı. Diğer taraftan, toplantıda nema, 631 sayılı KHK'nın genişletilmesi, 2003 yılı mali kayıpları ve mahalli idarelerdeki memurların maaşlarının ödemesi konuları gündeme geldi. Ayrıca, 2003 yılı mali kayıplarının net olarak ne olduğu konusunda tartışma yaşanması üzerine bir alt komisyon kurulmasına karar verildi. Toplantıda bir rakam telafuz edilmemesi üzerine KESK temsilcileri toplantıyı terk etti. KESK'in toplantıyı terk etmesinin ardından görüşmelere Türkiye Kamu-Sen ile devam edildi. Ayrıntılar için tıklayın.

Haber Giriş : 21 Ağustos 2003 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Toplu Görüşmelerde İkinci Toplantı Yapıldı
15 Ağustos 2003 tarihinde ilk toplantısı yapılan toplu görüşmelerde ikinci toplantı bugün yapıldı. Bugün hükümet tarafının bir teklif sunması bekleniyordu. Ancak toplantıda hükümet tarafı bir telif sunamadı. Diğer taraftan, toplantıda nema, 631 sayılı KHK'nın genişletilmesi, 2003 yılı mali kayıpları ve mahalli idarelerdeki memurların maaşlarının ödemesi konuları gündeme geldi. Ayrıca, 2003 yılı mali kayıplarının net olarak ne olduğu konusunda tartışma yaşanması üzerine bir alt komisyon kurulmasına karar verildi. Toplantıda bir rakam telafuz edilmemesi üzerine KESK temsilcileri toplantıyı terk etti. KESK'in toplantıyı terk etmesinin ardından görüşmelere Türkiye Kamu-Sen ile devam edildi.

Alt komisyon toplantısı, Cuma günü saat 10:00'da Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünde yapılacaktır. Bu komisyonun raporu 25.8.2003 günü saat 16:00'da yapılacak toplantıda görüşülecektir.

Öte yandan, toplantı sonuna doğru KESK Başkanı Sami Evren hükümetin kendilerine bir teklif sunmaması nedeniyle toplatıyı terk edeceklerini belirti. KESK'in bu tavrı üzerine Devlet Bakanı Mehmet Ali ŞAHİN toplatıyı istedikleri zaman terk edebileceklerini belirtti. Bu tartışma üzerine KESK toplantıyı terk etti.

KESK'in toplantıyı terk etmesinin ardından Kamu tarafı görüşmelere Türkiye Kamu Sen konfederasyonu ve bu konfederasyona bağlı 8 sendika başkanı ile devam etmiştir.

Toplantı sırasında Devlet tarafı rakam telafuz etmek yerine, 3 genel ilke ortaya koydu.
1- 2003 yılında işçilere yapılan zamdan az olmamak üzere memurlara maaş artışı sağlanacaktır.
2- Personel harcamalarının bütçe içindeki payı oransal olarak artırılacaktır.
3- 2004 yılında yapılacak zam artışı enflasyon oranının altında kalmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber