Okul ve hastaneler deprem için elden geçmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2011 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, "Türkiye genelindeki okul ve hastanelerin depreme dayanıklı hale getirilmek üzere elden geçirilmesi gerektiğini" söyledi.

Güler, Eğitim-İş Adana Şubesi'nde sendika üyeleriyle yaptığı toplantıdaki konuşmasında, Türkiye'nin deprem bölgesinde olduğunu belirterek, Van depreminin okul ve hastanelerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini hatırlattığını söyledi.

"Van depreminde kamu hastanelerindeki sıkıntının kurtarılabilecek çok sayıda cana mal olduğunu" iddia eden Güler, kamu binalarının güçlendirilmesi için kampanya başlatılmasını istedi.

Güler, şöyle devam etti:

"Okulların rüşvet çarkı içinde, kötü müteahhitlik hizmetinden çıkması çocuklarımızın çok büyük tehditler altında ders görmelerine neden oluyor. Van depreminin acısı çok büyük. Bu nedenle unuttuğumuz bir şeyi gündeme getirip, kampanyaya dönüştürmek gerekir. Okullar ve hastaneler Türkiye'nin dört bir yanında depreme dayanıklı hale getirilmek üzere elden geçirilmeli. Para yok değil. Para var. Deprem fonu var. Nerede olduğunun hesabını kimse veremiyor deprem fonunun. Türkiye gibi bir ülkede okul ve hastanelerin depreme dayanıklı hale getirilmesi için 'para yok' demek çok komik bir gerekçe olur."

Güler ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığıyla ilgi bazı kanuni deği şiklikler yapıldığını belirterek, hükümet politikalarını eleştirdi.

Toplantıya Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, CHP Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, Eğitim-İş Adana Şube Başkanı İsa Kayadan ile sendika üyeleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber