Şehit eşinden çocuklarına: Dik durun, ağlamayın/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2011 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye'de PKK terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu şehit düşen polis memuru Mehmet Ali Ünal ve Vahap Alagöz için İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde tören düzenlendi. Törende şehit Vahap Alagöz'ün eşi Nursel Alagöz çocuklarına "Ağlamayın, dik durun, düşmanları sevindirmeyin." dedi.

Sabah saatlerinde Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan alınan her iki şehit törenin düzenleneceği Osmaniye İl Emniyet Binası'na getirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nn ardından şehit polis memurları Ünal ve Alagöz'ün biyografileri okundu. Törende konuşan Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, terör saldırılarına sert tepki göstererek, "Kurtuluş savaşını bu millet topsuz tüfeksiz tırnakları ile kazanmışsa gerekirse ikinci bir kurtuluş savaşını tekrardan başlatır. Bu üzüntülü günümüzde Osmaniyeli tek vücut olduğunu bir kez daha gösterdi. Üzüntülüyüz, dün emniyet teşkilatı iki değerli mensubunu şehit verdi. Şehit ailelerinin eşine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu şehitlerimiz bu topraklar üzerinde ilk değildir. Çok şehit verdik. Hain terör örgütü mensupları ve destekçileri, ölen teröristlere arka çıkanlar buradan onlara da sesleniyorum. Türk milleti büyük bir millettir. Yüce bir millettir. Her şeyin üstesinden gelir. Kurtuluş savaşını bu millet topsuz tüfeksiz tırnakları ile kazanmışsa gerekirse ikinci bir kurtuluş savaşını tekrardan başlatır. bu sözümüzü Osmaniye'den duysunlar. Osmaniye ve Türkiye tek yürektir. Acıyı hep birlikte paylaşırız." şeklinde konuştu.

Düzenlenen törenin ardından şehit cenazeleri polis meslektaşlarının omuzlarında ambulanslara taşındı. Şehit polis Mehmet Ali Ünal Malatya'nın Doğanşehir ilçesine, şehit polis Vahap Alagöz ise baba ocağı olan Mersin'in Tarsus ilçelerine uğurlandı.

Tören sırasında fenalık geçiren şehit yakınlarına 112 ekipleri müdahale etti.

Şehit polisler Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait öğrenci yurdunun önünde görevdeyken PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla uğradıkları saldırı sonucu şehit düşmüşlerdi. Şehit cenaze törenine AK Parti Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal ve Durdu Mehmet Kastal, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğankılıç da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber