Diyarbakır'da 8 ton uyuşturucu ele geçirildi/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2011 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da güvenlik kuvvetleri tarafından Hazro ilçesi ile Lice ilçesi kırsalında jandarma ile polis tarafından yapılan ortak operasyonda 8 ton 150 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. Uyuşturucu ele geçirilen bölgede geceden termal kameralar ile PKK'lı teröristlerin görüntüsünün alındığı öğrenildi.

Jandarma özel harekat, polis özel harekat ve jandarma komando timleri ile Lice ilçesine bağlı Bağlan, Ortaç ve Yalaza köyleri bölgesinde bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarına operasyon düzenlendi. Silahlı helikopterler desteğinde havadan ve karadan eş zamanlı olarak icra edilen operasyonda İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından da terör örgütünün finansal kaynağı olan uyuşturucu maddeleri ele geçirmeye yönelik çalışmalar yapıldı. Operasyon neticesinde, esrar üretildiğine dair istihbarat bilgisi elde edilen 36 ayrı noktada, gizlenmiş ve bidonlar içerisinde gömülü vaziyette; 4 ton 20 kilogram toz esrar, 4 ton 130 kilogram kubar esrar olmak üzere, toplam 8 ton 150 kilogram esrar maddesi ele geçirildi.

Konu ile ilgili Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, İl Jandarma Komutanı Mustafa Erdem ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ortak basın açıklaması düzenledi. Vali Mustafa Toprak operasyonun detaylarını basın mensupları ile birlikte paylaşırken, son bir ay içerisinde ele geçirilen uyuşturucu maddenin miktarının yaklaşık 28 milyon TL civarında olduğunu belirtti. Vali Toprak, terörle mücadele ve örgütü etkisiz hale getirmek için operasyonların aralıksız süreceğini belirterek, "Bu kapsamda 28-29 Ekim tarihleri arasında Emniyet Özel Harekat, Jandarma Özel Harekat, Jandarma Özel Komando birlikleri, Piyade birlikleri ve Kobra helikopterlerinin katılımı ile bir operasyon gerçekleştirildi. Eğer ülkemize yönelik bir terör tehdidi var ise bütün birliklerimizin ortak kullanılması esastır. Hazro ilçemizin kuzeyi ile Lice ilçemizin güneyi olan kısımda terörist grupların sığına bileceği ve sığınak oluştura bileceği, köylü vatandaşlarımızı para vermeye zorlamaya ve canlarına kast etmeye yönelik bir operasyon yaptık. Bu çerçevede başarılı bir operasyon yaptık. Bu operasyonu Ortaç ve Yalaç köylerinde hava unsurları ile birlikte operasyon yaptık. Terörizm faaliyetlerini destekleyen ayakta tutan maddi kaynakların en başında uyuşturucu üretimi ve sek edilmesidir. Girmiş olduğumuz alanda da Narkotik timleri ve köpeklerle hem terörle mücadele hem de uyuşturucu operasyonu yapılmıştır" dedi.

Vali Toprak, 36 ayrı noktada gerçekleştirdikleri operasyonda terör örgütünün finansal kaynağına büyük bir darbe gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu operasyon çerçevesinde terör örgütünün finansal kaynağı olan uyuşturucuları 36 ayrı noktada yakaladık. Uyuşturucu şuanda ilimizde en yüksek miktarda ele geçirilen uyuşturucudur. 4 ton 20 kilo toz esrar, buna ilaveten 4 ton 130 kilo kubar esrar ele geçirildi. Kubar esrarın iyi işlenmesi durumunda 4 tonu ile 40 ton esrar yapılabilir. Toplam olarak 8 ton 150 kilogram esrar maddesi ele geçirilmiştir. Arazi olduğu için faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalarda devam ediyor" diye konuştu.

"MERMİ VE BOMBA OLARAK ÜZERİMİZE GELECEK KONULARI BERTARAF ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Uyuşturucu ve silah satışlarından mermi ile bomba olarak geri dönen terör saldırılarını bertaraf etmek için çalışmalara kararlı olarak devam ettiklerini ifade eden Vali Toprak, "PKK terör örgütünün bir taraftan silah diğer taraftan uyuşturucu kaçakçılığı yaparak terörizm faaliyetlerini önlemeye yönelik operasyonları yürütme noktasındayız. Terör örgütüne kaynak sağlayacak mermi olarak, bomba olarak üzerimize dönecek konuları bertaraf etmek için çalışıyoruz. Ele geçirilen esrarın değeri 28 milyon TL'yi buluyor. Hiç bir örgütün parasal kaynağı kesilmeden ortadan kaldırmak mümkün değil. Bizde bu çalışmaları ortak yaparak hem terör hem de uyuşturucu operasyonu yapıyoruz" dedi.

"TERMAL KAMERALARDAN ÖRGÜT MENSUPLARI TESPİT EDİLDİ"

Vali Toprak operasyon yapılmadan bir gece önce termal kameralardan PKK'lı teröristlerin tespit ettiklerini belirterek, "Öncelikle biz termal kamera ile görüntü aldık. Daha sonra telsiz konuşmalarından konuşmalarını tespit ettik. Orada terörist varlığın olabileceği ihtimali karşısında gidildi ancak sivillerin de bulunması nedeniyle dikkatli gidildi ancak bire bir tesadüf edilmedi. Bu tür operasyonlarımızda sürekli olarak devam edecektir" şeklinde konuştu.

REMZİ BURULDAY

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber