Başkan yardımcısına 'barakada' mobbing

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 01 Kasım 2011 08:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Buca'da şantiyedeki bir baraka makam odası yapılan Belediye Başkan Yardımcısı, Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na başvurdu. Kurul Başkan Tatı'yı uyardı

Kamu görevlilerine mobbing uygulamasının bir örneği İzmir'in Buca ilçesinde yaşandı. Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı D. A., belediye Başkanı Ercan Tatı'nın kendisine psikolojik baskı yaptığı gerekçesiyle Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na başvurdu. Başvurusunda, 2004 yılından bu yana başkan yardımcılığı görevini yürüttüğünü belirten D. A., 23 Kasım 2010 tarihinden itibaren fiilen Başkan Yardımcılığı görevi yapmasının engellendiğini ileri sürdü. D. A., 02 Mart 2011 tarihinde belediyenin bir şantiyesinde görevlendirildiğini kaydetti. D. A.'nın tüm başvurularına rağmen kendisine bir makam odası tahsis edilmedi. İnşaat halinde, şantiye içinde, belediyeden uzak, ısıtma ve soğutma sistemi bulunmayan, iki tahta sandalye ve masa dışında mefruşatı olmayan, telefonu, bilgisayarı ve internet bağlantısı bulunmayan, hiçbir personel görevlendirilmesi de yapılmayan bir barakada görev yapmaya zorlandı.

'STAT ÜYE UYGUN DEĞİL'

Başbakanlık görevlileri şantiyeye giderek incelemelerde bulundu ve raporlarında "İncelemede tek katlı binadan oluşan çalışma ortamında iki adet masa, dört sandalye ve bir adet vantilatörün bulunduğu" ifadelerine yer verdi. İnceleme sonucunda Başbakanlık konuyu değerlendirerek, Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın haksız olduğu kanaatine vardı. D.A.'nın yeni görev yerinin kişinin makam ve statüsüne uygun olmayan nitelikte bulunması, 2010 Yılı Faaliyet Raporu'nda, diğer Başkan Yardımcıları belirtilirken D.A'ya Başkan Yardımcısı olarak yer verilmemesi eleştirildi. Başkan Tatı, Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'e aykırı hareket ettiği tespit edilerek, uyarıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber