Van depreminde hayatını kaybedenlerin sayısı 604'e çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2011 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 604'e ulaştı. Bölgede büyüklükleri; 2 ile 3 arasında değişen bin 265, 3 ile 4 arasında değişen bin 80, 4 ile 5 arasında değişen 121 ve 5 ile 6 arasında değişen 7 olmak üzere, toplam 2 bin 587 adet artçı deprem meydana geldi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Van depreminde hayatını kaybedenlerin sayısının 604 olduğu bildirildi.

"ULUSLARARASI YARDIMLAR ERZURUM'A GELİYOR"

AFAD tarafından havayolu ile gelecek olan uluslararası yardımların kabulü için Erzurum'un lojistik merkez olarak kullanıldığı belirtilen açıklamada, "Gelen yardımların Van'a transferini sağlamak üzere Erzurum Valiliği görevlendirilmiştir. Başkanlığımızca; uluslararası yardım kabul merkezi olarak belirlenen Erzurum Havaalanı'nın kapasite aşımı durumunda Askeri Havaalanı'nın alternatif havaalanı olarak kullanılması planlanmıştır. Karayoluyla gelen uluslararası yardımların kabulü için de Van Valiliği'nce Lojistik Kabul Merkezi kurulmuştur." denildi.

"SICAK YEMEK DAĞITIMI SÜRÜYOR"

3 öğün sıcak yemek dağıtımının sürdüğü, gıda, kumanya ve diğer tüketim malzemelerinin sevki devam ettiği aktarılan açıklamada, "Tüm kamu kurum ve kuruluşları, bölgedeki hizmetlerin aksamaması için Van'a personel takviyesi yapmıştır. " ifadelerine yer verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber