İki ayrı kaza: 10 ölü

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Kasım 2011 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep ve Kırıkkale'de meydana gelen iki ayrı kazada 10 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi de yaralandı.KIRIKKALE'DE KAZA: 6 ÖLÜ, 5 YARALI

Keskin karayolunda, Kayseri'den İstanbul'a bayram dönüşü yapanların bulunduğu minibüs, karşı şeride geçerek bir otomobille çarpıştı. Her iki araç da hurdaya dönerken, 1'i kaldırıldığı hastanede olmak üzere iki araçta bulunan 6 kişi öldü, 5 kişi de ağır yaralandı. Takla atıp devrilen minibüste bulunan kurban etleri ise karayoluna saçıldı.

Kaza, Kırıkkale-Keskin karayolunda Çankurtaran Köyü yakınlarında bugün saat 10.45'de meydana geldi. Kırıkkale'den Keskin istikametine gitmekte olan, Kırıkkale Kültür ve Turizm Müdürlüğü sanatçısı Vedat Coke'nin kullandığı otomobile, Kayseri'den kurban bayram dönüşü İstanbul'a gitmekte olan Mustafa Topçu yönetimindeki minibüs, sürücüsünün şerit ihlali yapması sonucu orta refüjü aşarak çarptı. Minibüs, yolun sağına takla atarak devrildi.

Kaza sonrası her iki araç çarpmanın etkisiyle hurda yığınına dönerken, otomobilde bulunan Vedat Coke, Turan Güngör ve Reyhan Karadağ ile minibüste bulunan Perihan Çiğdeman olay yerinde öldü. Minibüste bulunanlardan Emine Topçu ise kaldırıldığı Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazada otomobilde bulunanlardan ölen bir kişinin ise henüz kimliği belirlenemedi.

Olay yerine çok sayıda ambulans gönderilirken, otomobilde sıkışarak feci şekilde can verenler, Kırıkkale Belediyesi İtfaiyesi ile 112 Acil Servis ekiplerince sıkıştıkları araçtan güçlükle çıkarıldı. Kazada ağır yaralanan aynı aileden Abdullah, Rukiye, Mustafa, Firuzan(56) ve Abdullah Topçu (11) kaldırıldıkları Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kaza sonrası Ankara-Kayseri karayolu uzun süre trafiğe kapatıldı. Kazaya karışan minibüste bulunan kurban etleri de karayoluna saçıldı.

DÖRDÜ SANATÇIYDI

Kırıkkale'nin Keskin İlçesi yakınlarında minibüs ile çarpışan otomobilde bulunan 4 kişinin Kırşehir'in Kaman İlçesi'nde bir düğüne gittikleri öğrenildi. 06 ZOJ 79 plakalı otomobili kullanan ve kazada hayatını kaybedenlerin sanatçı Vedat Cöke, bestekar Turan Güngör ile Ankaralı yerel sanatçılar Reyhan Karadağ ile Perihan Çiğdeman oldukları öğrenildi.

LASTİĞİ PATLAYAN MİNİBÜS TAKLA ATTI: 4 ÖLÜ, 29 YARALI

Gaziantep'te 15 yolcu kapasiteli minibüse 32 yolcu alınması faciaya neden oldu. Eski lastiği patlayan köy minibüsü takla attıktan sonra akaryakıt istasyonunun duvarına çarptı. Kazada, şoförle birlikte 4 kişi öldü, 29 kişi yaralandı.

Kaza, bu sabah Gaziantep- Yavuzeli karayolunun 10'uncu kilometresinde meydana geldi. Gaziantep'ten Yavuzeli İlçesi köylerine yolcu taşıyan 27 yaşındaki Erdinç Çelik yönetimindeki 27 E 6547 plakalı minibüsün, sol arka lastiği patladı. Kontrolden çıkan minibüs birkaç takla attıktan sonra akaryakıt istasyonunun istinat duvarına çarptıktan sonra, pompalara birkaç metre kala şaha kalkmış halde durabildi. Aşırı hızlı olduğu öne sürülen minibüsün sürücüsü Erdinç Çelik ile yolculardan 25 yaşındaki Hatice Çelik, 1.5 yaşındaki Abdulkadir Çelik ile 9 yaşındaki Muharrem Dağdelen kazada öldü. Yaralanan 29 kişi Gaziantep'teki çeşitli hastanelerde tedaviye alındı.

En fazla 15 yolcu taşınması gereken minibüsten sürücüyle birlikte 33 kişinin çıkması şaşkınlıkla karşılanırken, kazaya eski olan sol arka lastiğin patlamasının neden olduğu ileri sürüldü. Jandarma, olayla ilgili inceleme başlatırken, aracın lastiklerinin diş ölçümlerini yaparak fotoğraflarını çekti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber