Çalıştığı bankanın 2 milyon dolarını gaspden güvenlikçi tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2011 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da çalıştığı bankanın 2 milyon dolarını gasp ederek kaçan ve geçtiğimiz günlerde Antalya'da yakalanan güvenlikçi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 8 Eylül 2011 günü Cengizler Caddesi 563 Sokak üzerindeki bir banka şubesine ait kurye aracını kullanan güvenlik görevlisinin, 563 Sokak'ta aracı durdurarak, yanında bulunan özel güvenlik görevlisini silah tehdidi ile etkisiz hale getirdiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği görevlilerince yapılan çalışmada, zanlıya yardım eden bazı kişilerin tespit edildiği ve bu şüphelilerden 2'sinin, 11 Eylül'de Elazığ'da yakalandığı, üzerlerinden ise 150 bin dolar ele geçirildiği belirtildi. Olayın firarisi olan diğer şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalara kesintisiz ve titizlikle devam edildiği kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

?Firari şüphelinin olaydan sonra sırasıyla Diyarbakır, Ergani, Elazığ, Ankara, Antalya ve son olarak da Alanya'da olduğu tespit edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği görevlilerince 5 Kasım 2011 günü Alanya ilçesinde Cuma Pazarı Dolmuş Girişi mevkiinde yapılan operasyon sonucu 4 kişi yakalandı. Eş zamanlı olarak yapılan bu çalışmada, Elazığ'da şüphelinin kaçmasına ve saklanmasına yardımcı olan 6 kişiyle birlikte toplam 10 kişi gözaltına alındı.?

Kişilerin ikametlerinde, iş yerlerinde ve ifadeleri doğrultusunda belirtilen yerlerde yapılan aramalarda ise ruhsatsız tabanca, 140 bin 500 avro, 36 bin 500 ABD doları, 55 bin 290 lira, 6 bilezik, kol saati, altın takı seti ve 4 yüzük ele geçirildiği kaydedildi. Açıklamada, olayı gerçekleştiren kişinin, hakkındaki nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve sahte kimlik kullanma suçlarından dolayı çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber