Depremzede yakını askere iki ay izin/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2011 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Erciş İlçesi'nde Yenişehir Çadırkent'i ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, depremzede yakınları olan askerlere 2 aya kadar istedikleri sürece izin vereceklerini söyledi.

Yılmaz deprem bölgesinde asker çağına gelmiş gençler için çalışma yapacaklarını da belirtti. Yılmaz önceki gece gece meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki artçı depremin, vatandaşların taleplerini canlandırdığını ifade ederek, ?Vatandaş taleplerinde haklı. Tüm dünyaya bir ve birlik olduğumuzu gösterdik. Erciş'in tüm yaralarını saracağız. Bir ve birlik olduğumuz sürece çözemeyeceğimiz problem yok.

Öldürmeyen darbe güçlendirir

Vatandaştan sabır, kamu görevlilerinden gayret istiyorum. Tüm vatandaşlarımızdan da buraya desteklerinin devamını istiyorum? dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği Erciş'in il olmasıyla ilgili isteğini değerlendiren Yılmaz, hükümetin, halkı için ne gerekiyorsa onu yapacağına dikkat çekti. Çadırları gezerken vatandaşın kanaatinden, gönül zenginliğinden ve şükründen etkilendiğini ifade eden Yılmaz, Erciş'te depremzede vatandaşın yüzünde asalet gördüğünü kaydetti. Öte yandan İsmet Yılmaz Sivas'taki temasları sırasında şunları kaydetti: ?Ömer Muhtar'ın güzel bir sözü var, ?İnsanı öldürmeyen darbeler onu güçlendirir' derler. Hem terörden dolayı, hem depremden dolayı muhakkak ki sıkıntıya uğramışızdır. Ama bilin ki bu da yine bizim toplumumuzu güçlenmiştir. Dayanışma birlik ruhunun ortaya çıkmasına, yeniden canlanmasına, canlıysa, mevcutsa da başkalarına gösterilmesine vesile olmuştur. Dolayısıyla bunun için de Rabb'imize hamdediyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber