YÖK Başkanlığı için sürpriz beklentisi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Kasım 2011 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından 2007'de Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in yerine atanan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı görevi 10 Aralık'ta sona erecek.

Özcan'ın tekrar atanma ihtimalini ?düşük? olarak gören yükseköğretim çevrelerinde olası YÖK Başkanı adayları da konuşulmaya başlandı.

Kulislerde, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, eski TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nükhet Yetiş'in YÖK Başkanı olabileceği yönünde ihtimaller üzerinde duruluyor. YÖK Başkanlığı için ayrıca İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ile YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Yekta Saraç'ın isimleri de geçiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde doktorluğunu yapan Söylet, YÖK Başkanı olarak atanacak en güçlü adaylar arasında yer alıyor.

Önce üye, sonra başkan

Gül, YÖK'ün 6. başkanının atamasını aralıkta yapacak. Gül, görevi devam eden YÖK Genel Kurulu üyeleri arasından atama yapabileceği gibi, bir ismi önce Özcan'ın görev süresinin dolmasıyla boşalan YÖK üyeliğine ardından da YÖK Başkanlığı'na getirebilecek. Özcan bu şekilde atanmışt

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber