Van ilindeki öğrencilere nakil imkanı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Kasım 2011 10:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

23 Ekim 2011 tarihinde Van İlinde meydana gelen deprem nedeniyle bu ilde bulunan ortaöğretim kurumlarında öğrenim görmekte olan öğrencilerin diğer illere nakil taleplerine ilişkin yazı, tüm Valiliklere gönderildi.

Buna göre öğrenci velilerinin 31 Aralık 2011 tarihine kadar başvuruda bulunmaları kaydıyla;

Van İli'nde bulunan fen liseleri, anadolu öğretmen liseleri, anadolu liseleri, anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları ile güzel sanatlar ve spor lisesinde öğrenim görmekte olan öğrencilerden diğer illerde bulunan okul / kurumlara nakil veya misafir öğrenci olarak gitmelerine imkan verildi.

Nakillerde, açık kontenjan bulunmasına bakılmaksızın, sadece puan şartı yeterli olacaktır. Puan şartı ile nakil imkanı bulamayan öğrencilere ise misafir öğrenci olarak yararlanma imkanı sağlandı.

Valiliklere, genel liselerde öğrenim görmekte olan öğrencilerin diğer illerde bulunan aynı türdeki okullara nakil taleplerinin karşılanmasında; nakil istenilen okul / okulların öğrenci yoğunluğunu dikkate alması ancak adres şartını aramaması ve öğrencinin ulaşım durumunu göz önünde bulundurması istendi.

Ayrıca, deprem felaketinin öğrenciler üzerinde oluşturacağı muhtemel sosyal ve psikolojik olumsuzlukların giderilmesi yönünde, rehberlik ve araştırma merkezleri ile okul rehberlik ve psikolojik danışma servislerinin koordineli bir şekilde gerekli tedbirleri almaları gerektiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber