İlk deprem zedeler devlet tesislerine yerleştirildi

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Kasım 2011 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VAN'da meydana gelen iki ayrı deprem felaketinin ardından evleri zarar gören 53 kişi, Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki izci kampına yerleştirildi.

Deprem afetinin ardından çetin kış şartları ve dondurucu soğuk nedeniyle zor durumda kalan 53 kişiden oluşan 8 aile, Silifke'ye bağlı Atayurt Beldesi'ne geldi. Silifke Kaymakamı Fatih Damatlar, İlçe Jandarma Komutanı Hakan Sayılan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın tarafından karşılanan 53 depremzede, Kapızlı 23 Nisan Spor ve İzcilik Tesisi'ne yerleştirildi. 700 kişi kapasiteli tesise önümüzdeki günlerde 176 depremzedenin daha yerleştirileceği belirtildi.

Yaşadıkları depremin şokunu atlamadıklarını söyleyen depremzedeler, verilen hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Van'da başlayan yoğun kar yağışıyla birlikte çadırda kalanların soğuktan mağdur olduklarını ifade eden depremzedeler, zarar gören diğer insanların da bu tür yerlere yerleştirilmesini istediler. Depremin ardından sürekli olarak artçı sarsıntılar yaşandığı Van'da vatandaşların korku içinde olduğunu vurgulayan depremzedeler, "Bize bu imkanı sağlayan devlet yetkililerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber