Yargıtay: Baz istasyonu zararını ispatlayın, söküm kararı verelim

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Kasım 2011 08:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Avukat Kerem Şimşek, bir grup müvekkili adına Batıkent'de bulunan iş merkezinin çatısına kurulu, Avşin Bey İlköğretim Okulu ve Kız Meslek Lisesi'ne 50 metre mesafede olan baz istasyonunun sökülmesi için dava açtı.Ankara 12'nci Asliye Hukuk Mahkemesi, bilirkişilerden alınan sağlık raporları ve teknik raporlara dayanarak 10 Şubat 2011'de baz istasyonunun sökülmesi yönünde karar verdi.

Mahkeme kararı bozuldu

Kararı değerlendiren Yargıtay 4'üncü Hukuk Dairesi, başkan ve 1 üyenin muhalif kalmasına rağmen, 3 kabul oyla yerel mahkemenin kararını, 15 Eylül 2011'de bozdu. Bozma gerekçesi kararda şöyle belirtildi: ?Bu davada davacının baz istasyonunun sağlığına zarar verdiğini ve baz istasyonunun yönetmelikte belirtilen limit değerlere uygun bulunmadığını ispatlaması gerekir. Kanıtlanmayan mücerret(soyut) ?uzun vadede zarar verir, baz istasyonunu yakın mesafede görünce moralim bozuluyor v.s.' gibi nedenlerle dava açılması ve kabulu hukuka ve yasalara uygun değildir. Baz, istasyonunun yönetmenlikte belirtilen limit değerlere ve güvenlik mesafesine uygun olup olmadığı, davacının sağlığına zarar verip vermediği konusunda uzman bilirkişiler marifetiyle keşif yapılarak, alınacak bilirkişi raporu ve tüm deliller ile birlikte değerlendirilip sonucuna göre karar verilmesi gerekir.?

Yargıtay binasındaki söküldü

Genelde baz istasyonlarının sökülmesi yönünde kararlara imza atan Yargıtay'da, bir süre önce farklı bir uygulamaya imza atılmıştı. Yargıtay'ın hizmet binasına dikilen baz istasyonunu, bazı personelin sağlığını olumsuz ölçüde etkilediği, odası baz istasyonuna yakın olan Yargıtay Üyesi bir hakime ilik kanseri teşhisi konulduğu gerekçesiyle apar, topar sökülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber