Emniyet, deprem bölgesindeki polisler için neler yaptığını açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Kasım 2011 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN AÇIKLAMASI

Van ve Erciş ilçesinde meydana gelen depremlerden sonra Emniyet Teşkilatı personelimiz hem kendi ailelerinin ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak hemde yardım çalışmalarının güvenliğini sağlamak amacıyla fedakârca çalışmışlar ve çalışmaktadırlar.

Bazı basın-yayın kuruluşlarında yayınlanan haberlerde Van ve Erciş ilçesinde görev yapan Emniyet personelimizin mağduriyetleri ile ilgili haberler üzerine aşağıdaki açıklamaların yapılmasına personelimizin moral ve motivasyonu açısından ve ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından ihtiyacı duyulmuştur:

Emniyet teşkilatı olarak meydana gelen depremin hemen ardından arama-kurtarma çalışmalarına ve vatandaşlarımıza yardıma koşan ilk kurumlardan biri olduğumuz gibi kendi personelimizin ve ailelerinin de ihtiyaçlarını karşılamaya ivedilikle başlamıştır.

Bu maksatla;

İhtiyaçların birinci elden tespiti maksadıyla başta Emniyet Genel Müdürümüz Mehmet Kılıçlar olmak üzere ilgili tüm dairelerin Başkanları ve ekipleri bölgeye ziyaretlerde bulunmuşlardır. Merkezde İçişleri Bakanlığı Müsteşarımız Sayın Osman Güneş ve Emniyet Genel Müdürümüzün koordinesinde Kriz Merkezi oluşturulmuştur.

Halen bölgede Sosyal Hizmetler, Güvenlik, Personel ve İnşaat Emlak Daireleri Başkanları incelemelerde bulunmakta ve gerekli kurum ve kuruluşlarla irtibatlar kurarak, acil ihtiyaçlar karşılanmaya çalışılmaktadır.

Genel Müdürlüğümüz, özellikle İçişleri, Bayındırlık ve Maliye Bakanlığı, AFAD, Kızılay ve İl Kriz Merkezi ile koordineli olarak gerekli görülen tüm tedbirlerin alınmasına çalışmaktadır.

Sosyal Hizmetler Dairesi koordinesinde vefat eden personelimiz ve aile fertlerinin defin işlemleri veya sevkiyatları sağlanmıştır. Ayrıca talepler göz önünde bulundurularak, THY'dan kiralanan uçaklarla 440 personelimizin aile mensupları önce İstanbul ve Ankara'ya gönderilmiş, bu merkezlerden de karayolu ile memleketlerine ulaştırılmışlardır.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı depremde ev ve eşyaları zarar gören personelin, zararlarının giderilmesi maksadıyla hasar tespit çalışmaları yapılmıştır. Bu amaçla, yardım yapmak isteyen tüm teşkilat personelimizin katılabileceği yardım kampanyası başlatılmıştır.

Personel ve Güvenlik Dairesi Başkanlığınca bölgeye uzman personel gönderilerek personel ihtiyaçları ve organizasyonunda taşra teşkilatına destek sağlanmıştır. Merkez ve çevre iller başta olmak üzere çoğunluğu çevik kuvvet personelinden 1200 civarında takviye personel Van ve Erciş'e gönderilmişlerdir. Takviye personelimizde prefabrik ve konteynırlar da barındırılmaktadır. Ayrıca personelimiz ve aile mensuplarına psikolojik destek olunabilmesi amacıyla 2 psikologumuz bölgeye takviye olarak görevlendirilmiştir.

Deprem bölgesindeki personele eldeki imkanlar dahilinde izinler kullandırılmakta ve personel dinlendirilerek görev yaptırılmaya çalışılmaktadır. Personelimiz Kurban Bayramı süresince mazeretli izinli sayılmışlardır.

Personelimizin barınma ve iaşe ihtiyacını karşılamak üzere;

Van il merkezinde; personelimiz Edremit ilçesindeki polis kampında, AFAD'tan temin edilen çadırlarda ve otobüslerde barınmakta ve 500 kişilik seyyar mutfaktan yemek ihtiyaçları karşılanmaya çalışılmaktadır. Ayrıca EGM'ünce ihaleleri tamamlanan 208 kişilik konteynır yatakhane, 100 kişilik çalışma ofisi, 200 kişilik yemekhane montaj işlemleri yapılmaktadır. Van merkezde bulunan aşevinden 400 kişilik sıcak yemek servisi alınmakta ayrıca 2 büyük yemek çadırı kurulması planlanmıştır.

Erciş İlçe merkezinde ise 300 personel yatılı ilköğretim okuluna, 180 personel çadırlara, 80 personel de konteynırlara yerleştirilmiştir. Personelin ihtiyacını karşılamak üzere 200 kişilik seyyar mutfak hizmete geçirilecektir. Ayrıca 150 kişilik prefabrik ev ve yemekhanelerin kurulumu 10 gün içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.

İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığımızca gönderilen ekipler Bayındırlık Bakanlığı yetkilileriyle koordineli olarak teşkilatımıza ait binalarda hasar tespitleri yapılarak, gerekli raporlar hazırlanmıştır. Ekiplerimizce bölgede depremden sonra ilk konteynırlar inşa edilmiş ve ihtiyaç duyulan prefabrik yapılar için ihaleler hızlı bir şekilde gerçekleştirilerek, üretimler başlatılmıştır.

Tüm bu çalışmalara ek olarak araç gereç takviyeleri de merkez birimlerimizce devam etmektedir. Öncelikli olarak personelin kullanımına 12 büyük ve küçük otobüs bölgeye sevk edilmiştir.

Emniyet teşkilatı, bu ölçülerde büyük bir felaketten sonra bazı yetersizliklerin yaşanmış olabileceği değerlendirilerek personelimizin mağduriyetlerinin giderilebilmesi için tüm gayret ve imkânlarını seferber ettiğinin bilinmesini bütün personelimizin ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber