Van'daki ücretli öğretmenler

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Kasım 2011 13:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ülkemizi büyük bir yasa boğan Van depreminde onlarca öğretmenimizi kaybettik. Dünyanın bu öğretmenlerimizin manevi huzurlarında öğretmenler gününü kutladık. Onları andık her programda.

İstanbul Sarıyer'de yapılan programda belediye başkanı Sayın Şükrü GENÇ ?bu işin sorumlusu maalesef bizleriz, biz bürokratlar, mühendisler, yöneticileriz, biz doğru yapsaydık bu yapıları, mühendisliğin basit tekniklerini es geçmeseydik böyle olmayacaktı sonuç? dedi.

Bir başka yönetici ise kürsüde içim yanıyor ağzım da dolu konuşamıyorum dedi. Yani içinde sakladıklarını bir bir dökecek ama görevi, konumu izin vermiyordu kendisine.

Akşam başka bir program vardı ve burada da FOX TV programcısı Fatih PORTAKAL vardı. Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürü sayın Halis İŞLER'e ?sayın müdürüm sizden bir ricam var ben bilgi alamıyorum bari siz iletin. Van'da ücretli çalışan öğretmenler 23 Ekim 2011'den bugüne kadar ücret almıyorlar. Bunlar 500-600TL ye çalışan insanlar ve bunlar 5 Aralık'ta da görevde olacaklar? dedi.

Evet Van'da yaşananlar çok acı. Batıdaki okullarımıza bir bir geliyor öğrenciler. Sarıyer Belediyesi kampta 150 öğrenciyi barındırıyor.

Onlara sadece yer göster barınsınlar gerisini biz yaparız denilmiş yetkililer tarafından. Barınma yetmedi, yemeğim ne olacak, çayımı nerede içeceğim, çocuğuma süt ısıtmam lazım, gün içi sıkılıyorum otobüs bileti lazım, okulum uzak? sorunları başlamış doğal olarak?

Bu öğrenciler deprem dışındaki illerde bir şekilde barınacak, beslenecek ve eğitim öğretimi sürdürecekler peki Van'da kalanlar ne olacak? Onlar orada bir şekilde okullarına devam etmeye çalışacaklar, kaybettikleri öğretmenlerinin, yakınlarının, evlerinin, okullarının kaybıyla başlayacaklar eğitime?

Bir de onlara eğitim vermek üzere görevlendirilen Ücretli Öğretmenler var. Bir ders saati 7-8TL ye çalışanlar. Fatih PORTAKAL'ın da bahsettiği bunlar.

Zaten atanamamış aldıkları maaş ayda 500-850TL arası. Okullar tatil olduğundan bu ücreti da alamıyorlar. Depremin vurduğu yetmezmiş gibi bir de parasızlık vuruyor bu öğretmenleri.

Güçlü devletler, büyük devletler açılan yaraları sarmak için mücadele verir hatta ve hatta hiç yara açılmaması için?

Burada görev yapan yada yapacak olan her kim olursa olsun madden de desteklenmelidirler deşifre edilmeden? Okulu tatil eden öğretmen değildir, okula gitmeyen de öğretmen değildir fakat ücreti kesilen madden mağdur olan öğretmen olmaktadır. Ücretli yada kadrolu?.

Bakanlığın özellikle ücretli öğretmenlerin bu sorununu çözmesi, burada çalışacak insanları teşvik ve tatmin etmesi gerekir. Burada can veren onlarca eğitim şehidinin de suçlusu onlar değillerdir o binaları yaptıranlar, yapanlar, yapılmasına izin verenler hatta ve hatta oturulmasına izin verenlerdir?

Mevzuatta yeri yok denilecekse çok iyi biliyoruz ki bir gecede onlarca mevzuat çıkarmak mümkündür ülkemizde.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber