İtfaiyecileri alabilmek için, 2 aylık süreci 5 günde tamamladılar

İtfaiyeci alımı ve MİGM'nün küçük hesaplar peşinde koşması... başlıklı haberimiz sonrasında, gündem hızlı değiştiği için bazı gelişmeleri es geçmek zorunda kaldık. Ancak, haberimiz sonrasında bazı belediyeler ilanlarını iptal ederken bazı belediyeler ise başvuru tarihlerini daha erkene çekerek, bir an önce atamaları tamamlama peşinde koştu. Bu belediyelerden birisi Sakarya Büyükşehir belediyesidir. Dikkatli bir üyemizin yaptığı tespitleri yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Kasım 2011 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1) İlk once migm den başlayalım. İtfaiyeci alımı ve MİGM'nün küçük hesaplar peşinde koşması... haberini 11 Kasım 2011 00:04 tarihinde yaptınız. Onlard a hukuk müşavirliğinden gelen faksı ve YAVUZ SELİM KÖŞGER imzalı ve 11/11/2011 tarihli yazıyı ya 11/11/2011 tarihinde, ya once yada sonra yayınlamışlar. Sitelerinden bunu anlayamadım.

2) Bu yazıdan sonra belediyelerin ilanlarının iptal ilanları :) çorap sokugu gibi geldi. Birkac ornek ( http://www.migm.gov.tr/Ilanlar/Kirsehir_Mucur_Belediyesi_SinavIptali_2011Kasim.pdf / http://www.balikesirgonen.bel.tr/v2_15/images/pdf/belediyesi_karari.pdf ).Hatta sizin ilan bolumuzun mahalli idareler kısmında ilan kalmamış durumda.

3) Hukuk müşavirliğinin faksına bakıldığında faks tarihi 31 ekim tarihi gozukmektedir. Yani illaki sizin haber yapmış olmanızı beklemişler. Ve birde mahkeme kararı 21/09/2011 tarihlidir. Ne kadarda Türkiyedeki posta şartları ve bürokrasi yavaşlığı olsun; karar MİGM'in eline ekimin ilk onbeş gunu icinde geçmistir.

Birde kamuoyunda sizin, Danıştay, itfaiyeci alımındaki sözlü sınavı iptal etti başlıklı 1 Kasım 2011 08:55 tarihli haberiniz milat kabul edilmekte yani tebligat tarihi olarak kabul edilmektedir. Halbuki karar metnini gonderen sahsın eline geciyor ki size gonderiyor ve o sahsın eline geciyorsa, idarenin eline hayli hayli gecmis demektir.

Şimdi gelelim Sakarya Büyükşehir Belediyesinin kurnazlıgına :

02 kasım tarhi sitesinde gozukuyor. İlanın bası soyle: Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere 43 adet itfaiye eri alımı yapacak. Başvurular 17 Kasım 2011 günü saat 08.30 da başlayıp 18 Kasım 2011 günü saat 17.00 de sona erecek. Adaylar başvurularını, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı (Kavaklar Cad.N0:7 SAKARYA) adresine şahsen yapacak olup, posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek. İtfaiye Eri giriş sınavı, dayanıklılık testi ve sözlü mülakat olarak iki aşamada olacak olup, sözlü mülakat sınavı 6-7 Aralık 2011 tarihlerindeyapılacak. http://www.sakarya.bel.tr/haber.php?id=3304&uk=16&ak=44#haber_baslik

Danıstay kararından sonra; İtfaiye Eri Alımında Tarihler Değişti 03 kasım tarihli duyuru : Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan 43 adet itfaiye eri alımı yapılacağı duyurulmuştu. İtfaiye eri alımlarında başvuru tarihleri ve sınav tarihi değiştirildi. Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, ?Sakarya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak istihdam edilmek üzere 43 adet itfaiye eri alımı yapacağız. Daha önce bu konuda duyuru yapmıştık. Fakat başvuru tarihlerinde ve sınav tarihinde bir değişikliğe gidildi. İtfaiye alımı ile ilgili yapılacak başvurular. 14 Kasım 2011 günü saat 08.30 da başlayıp 15 Kasım 2011 günü saat 17.00 de sona erecek. Adaylar başvurularını yineSakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı (Kavaklar Cad.N0:7 SAKARYA) adresine şahsen yapacak. Posta ve e-mail yolu ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek. İtfaiye Eri giriş sınavı, dayanıklılık testi ve sözlü mülakat olarak iki aşamada olacak olup, sözlü mülakat sınavı 17-18 Kasım 2011 tarihlerinde yapılacak. http://www.sakarya.bel.tr/haber.php?id=3313&uk=16&ak=44#haber_baslik

Beş işgunu olmadan, 2 aylık zamanlama yaptıkları sınavı bitirecekler ve bitirdiler. Hatta sonuçları açıklayıp ustune pişkin bir açıklama yaptılar.

"İtfaiye Eri Alımı Sonuçlandı tarih 22 kasım

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne alınacak 43 adet itfaiye eri için yapılan mülakat sonuçları açıklandı. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Murteza Oktar itfaiye eri sonuçları ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: ?Bilindiği gibi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na alınacak itfaiye eri mülakatı 17-18 Kasım 2011 tarihinde yapılmıştır. 21.10.2006 tarih ve 26326 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin ?Yazılı ve Sözlü Sınav' başlıklı 16.maddesi gereğince yapılan değerlendirme neticesinde; lisans düzeyinde eğitim veren okulların teknik bölüm mezunlarından mülakata girenler arasından 12 kişi, ön lisans düzeyinde eğitim veren okulların İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği bölüm mezunlarından mülakata girenler arasından 18 kişi sözlümülakat sınavında ve dayanıklılık testinde başarılı olarak itfaiye eri olmaya hak kazanmıştır. Ancak lisans düzeyinde eğitim veren okulların idari ve sosyal bölüm mezunlarından mülakata girenler arasında ise yeterli başarıyı gösteren aday tespit edilememiştir. 43 itfaiye eri alınması planlanan mülakat sınavında ancak 30 kişi başarılı olmuştur. Mülakat sırasında Büyükşehir Belediyesi olarak adil bir seçim yapılmış ve liyakat sahibi olan kişilerin alınmasına özen gösterilmiştir. İstenilen performansı gösteremeyen adaylar elenmiş olup 13 kişilik kontenjan doldurulamamıştır. Sınavı kazanıp göreve başlayacak olan yeni çalışma arkadaşlarımızın kurumumuza katkı sağlayacağı inancındayız. Kurumum ve aday memurlar adına hayırlı olmasını dilerim?.

Belkide işbası yaptırdılar. soyle;

Not: Sözlü sınavı asil olarak kazanan adayların 23.11.2011 tarihine kadar yukarıda belirtilen evraklarla Kurumumuz İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı'na müracaat etmesi gerekmektedir.

Sonuç olarak son kayırmalı alımı bitirdiler. (kendilerince)

Saygılarımla

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber