ÖSYM'nin yabancı dil sınavlarıyla ilgili daire başkanı derhal görevden alınmalıdır

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Aralık 2011 00:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mail ile gönderilen aşağıdaki ileti içeriği uygun bulunarak yayıma alınmıştır. Mailin bir örneği Bakan Dinçer'e ve ÖSYM Başkanı Ali Demir'e de gönderilmiştir.

Sayın Devlet Yönetimi, Kamuoyu ve Medyanın Dikkatine,

KPDS 2011 Sonbahar sınavındaki hatalı sorularla ilgili sizlere gönderdiğim emailin ardından 29 Kasım günü ÖSYM'nin yaptığı esef verici ve okurken bir devlet kurumunun yayınlayabilmiş olduğuna inanamadığım basın açıklaması üzerine 1,2 milyon üyesi ile ülkemizin en büyük forumu ve memur paylaşım sitesi olan memurlar.net'in yaptığı "Mahalle ağzıyla basın açıklaması bir kamu kurumuna (ÖSYM) yakışır mı?" başlıklı aşağıdaki açıklamayı okudum, site yönetimine teşekkür ederim. ÖSYM'nin basın açıklaması gerçekten de kurumun bitik noktaya geldiğini göstermektedir.

ÖSYM'nin kesinlikle sağlıklı olmayan basın açıklamasında beni ve hatalara işaret eden diğer insanları bir grup olmak, bir şeyleri pompalamaya çalışmakla itham etmesi yazının hangi ruh hali içinde yazıldığını göstermektedir. Bu kadar insan, bu kadar forumda bu kadar forum üyesi, bu kadar dil uzmanı ve dil kursu iptal edilmesinde hemfikir olunan 37. soru dışında daha bir çok soruyu memurlar.net ve başka forumlarda eleştirirken bunları neredeyse entrika ve fitne peşindeki organize bir grup olarak görmek aklıbaşında olmadığı gibi bu kişilerin bireysel haklarına da bir haksızlıktır. Açıklamada eleştiriyi getirenlerin sınava girmedikleri ifade edilmiş, bir şehirde bir doğal afet olsa ve devlet oraya düzgün ilk yardım ve iyi hizmet götüremese ve vatandaş olarak ben bunu eleştirsem devlet bana "ama siz o şehirden değilsiniz" diyebilir mi, bu ne kadar mantıksız ve kamuoyunu aptal yerine koymaya kalkan bir yaklaşımdır anlamakta zorluk çekiyorum. Ben bu sınava girmedim ama bir yakınım ve iki arkadaşım girmiştir ve zaman zaman KPDS sınavlarını ÖSYM soruları yayınladığında çözmeye çalışır ve ingilizcemi test ederim, bu sıfatla ve bir vatandaş olarak elbetteki ÖSYM'nin sınavındaki hataları da, ÖSYM'nin KPDS'nin geçmişindeki ve başka sınavlarda da gördüğümüz beceriksizliği ve hatalı tutumunu da eleştirme hakkına sahip bulunuyorum, ilgili her vatandaş da bu hakka sahiptir. Ancak hatasını gizlemeye çalışan, hatasında direnen ve bu durumdan mağdur olanları da umursamayan panik içindeki bir zihniyet ÖSYM'ninki gibi bir basın açıklaması yapabilir.

Sayın devlet yönetimi, kamuoyu ve medyamız, ÖSYM yönetiminin görevden alınması, yabancı dil sınavlarıyla ilgili daire başkanlıklarının ve ingilizce sınav komisyonlarının değiştirilmesi şarttır, başka hiç bir şey olmasa ÖSYM'nin 29 Kasım'da içinde bulunduğu hali gösteren basın açıklaması bu işlemi yapmak için yeterli bir gerekçedir. Benim yazdığım 5 sorunun yanısıra 43. soru ve daha başka soruların hatalı hazırlandığı ve bunlardan bir kısmının başta 37. soru olmak üzere iptal edilmesi gerektiği bu kadar insan tarafından yazılıp çizilirken ÖSYM'nin "yoktur" deyip geçmesi makul değildir, devlet böyle davranmaz, böyle davrananlar da devleti temsil edemez ve yüzbinleri ilgilendiren sınavları hazırlayamaz, idare edemez.

Konuya ilgi gösteren herkese, başta memurlar.net yönetimine ve sizlere benim emailime reply ederek yazdığı emailleri bana gönderen sayın Asım Varan'a teşekkür ediyorum. Sayın Varan'ın konuya ilgi göstermesini rica ettiği herkesten ama en çok da devlet yönetimimiz, ilgili bakanlık ve kurumlar ve en çok da eğitim sendikaları ve medyadan ilgilerini ve bunun devamını rica ediyorum, ancak bu şekilde ÖSYM'deki kötü gidişi durdurup saygın bir hale kavuşturabiliriz. Bu sınavın sonuçları muhtemelen önümüzdeki hafta açıklanacaktır, o gün gelmeden dışarıdan yapılacak bir uzman incelemesiyle hatalar saptanmalı, 37. sorunun iptali ve gereken diğer soru iptalleri yapılmalıdır, yahut bu yapılana kadar sınav sonuçlarının ertelenmesi iptal edilmelidir. Özellikle bu konuda birinci yetkili olan sayın Milli Eğitim Bakanından bu konuda acilen hareket edilmesini rica ederim. Tekrar siz değerli devlet ve kurum yetkililerinden yetkililerden bu konuya azami ölçüde eğilmenizi ve herkes için çok önemli olan bu sınavın hatalarını ÖSYM'nin hatalı ve sorumsuz anlayışına bırakmamanızı rica ediyorum. Lütfen bu sorumsuz tavır ve özensizliğe engel olunuz, bu sınavlara giren yüzbinden fazla insanın hakkını korumak sizin yetkinizdedir. Saygılarımla,

Suphi Ezel

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber