Türkiye, bu bürokrata mahkum mu?

Hikmet Çolak 2008 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevini yürütmektedir. Ancak yaptığı ve yapamadığı uygulamalar nedeniyle sürekli haber konusu yapmak zorunda kalıyoruz. İlk olarak; kendisine, bir personel planması yapması ve açıklaması konusunda defalarca çağrıda bulunmuştuk. Ama taşlar duydu, Sayın Çolak duymadı. Yine kendisini, sözleşmeli personele kadro uygulaması sırasındaki eziyetli işlem nedeniyle uyarmıştık. Haber sonrasında, uygulamayı değiştirmişti. Sayın bürokratımızı bu hafta bir kez daha haber yaptık. Zira devletin 2 yıl önce kaldırdığı belgeler bir daha istiyordu. Şimdi ise bir kez daha haber konusu yapmak zorunda kalıyoruz...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Aralık 2011 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir kez daha haber konusu yapmak zorunda kalıyoruz.

Sayın Bürokrattan defalarca bir kişilik kadronun dahi boş kalmaması için tedbir almasını istememize rağmen, hiçbir tedbir almadığı/almayacağı, 2011/9 KPSS tercih işlemlerinden anlaşılmaktadır.

Sağlık Bakanlığı, sözleşmeli personel yerleştirme işlemlerini ÖSYM'ye yaptırmaktadır. ÖSYM ise hiçbir kontrol yapmadan, tercih işlemlerini yürütmektedir.

Örneğin hali hazırdaki kurala göre, sözleşmeli personel olarak çalışanların, 3 istisna dışında yeniden sözleşmeli olmasına imkan yoktur. Zira sözleşmesini fesih edenler 1 yıl boyunca yeniden sözleşmeli olamamaktadır.

Ancak bunun kontrolünü kim yapacaktır?

ÖSYM yapamaz... Zira ÖSYM, güncel teknolojik gelişmeleri çağın çok gerisinden takip etmektedir. O yüzden de devamlı eleştiri konusu yapılmaktadır.

Bu nedenle, 2008 yılından bu yana Sayın bürokrata, yerleştirme işlemlerini il sağlık müdürlükleri aracılığıyla yapmasını önerdik. Zira;

1- başvuran kişinin sözleşmeli olarak çalışıp çalışmadığını,

2- Sözleşmeli olarak çalışıyorsa 3 istisna kapsamına girip girmediğinin,

başvuru öncesinde başka türlü kontrol etmek, bugün itibariyle mümkün değildir. Bu şekilde bir kontrol yapıldıktan sonra, şartları taşımayanların tercih işlemine alınmaması gerekmektedir.

Ancak Sayın Genel Müdüre onlarca kez söylenmesine rağmen ne tedbir almış, ne de düzeltme yoluna gitmiştir.

Eğer siz kamu hizmetlerini daha kaliteli bir şekilde yürütmeyecekseniz neden Makamları işgal edersinizki...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber