İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2011/9 KPSS Robotu, ortaöğretim alanı dahil, yayında...

2011/9 KPSS tercih kılavuzu bugün yayımlandı. Kılavuza göre her aday 30 tercih yapabilecektir. Diğer yerleştirme işlemlerinde olduğu gibi ÖSYM bu yerleştirmede de sadece lisans ve önlisans mezunları için "alan kontrolü" yapacak ama ortaöğretim mezunları için "alan kontrolü" yapmamaktadır. Memurlar.net olarak 2011/8 KPSS tercih kılavuzunda olduğu gibi, ortaöğretim mezuniyet alanlarını tek tek nitelik kodlarıyla eşleştirdik. Bu çerçevede, lise alan kadrolarının yer aldığı 2011/9 KPSS robotuyla, sağlıklı bir şekilde tercihlerini seçebiliceksiniz.

En çok hemşire ve ATT alınacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Aralık 2011 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS 2011/9 TERCİH REHBERİ

2011/9 KPSS Tercih Kılavuzu memurlar.net tarafından bir tercih rehberine dönüştürülmüştür. Aşağıdaki bölümde; sırasıyla öğrenim düzeyi, mezun olduğunuz bölüm/program, unvan ve il tercihini seçerek mezun olduğunuz alana uygun kadroları görmeniz mümkündür. Program tümüyle memurlar.net tarafından, KPSS tercih işlemlerinde adaylara kolaylık sağlamak amacıyla hazırlanmış olup, herhangi bir resmi nitelik taşımamaktadır.

Sorgulama sonucunda ortaya çıkan kadro kodlarının altında yer alan "Nitelikler" butonuna tıklayarak, kadroda aranan nitelikleri tek bir sayfada görmeniz mümkündür.

Mezun Olunan Ortaöğretim Alan tablosunda yer almayan bölümler şu şekildedir:

- Acil Sağlık Hizmetleri (Acil Tıp teknisyenliği dalı) (2007)
- Anestezi ve Reanimasyon (Anestezi Teknisyenliği Dalı) (2009)
- Radyoloji (Radyoloji Teknisyenliği Dalı) (2011)
- Tıbbi Laboratuvar (Tıbbi Laboratuvar Teknisyenliği Dalı) (2017)
- Çevre Sağlığı (Çevre Sağlığı Teknisyenliği Dalı) (2025)
- Ortopedik Protez ve Ortez (Ortopedik Protez ve Ortez Teknisyenliği Dalı) (2027)
- Diş Protez (Diş Protez Teknisyenliği Dalı) (2029)
- Sağlık Hizmetleri Sekreterliği (Tıbbi Sekreterlik Dalı) (2031)

Bu bölüm mezunlarının başvuru hakkı bulunmaktadır. Ancak, bu bölümler ÖSYM tablosunda bulunmadığı için bunları robota yansıtamadık. Bu bölüm mezunlarının benzer diğer bölümler gibi sorgulama yaparak, çıkan kadroları tercih etme hakkı bulunmaktadır. Bir örnek verecek olursak: Acil Sağlık Hizmetleri (Acil Tıp Teknisyenliği Dalı) mezunu, robotta bulunmamaktadır. Ancak bunlar eşdeğer bölüm olan Ortaöğretim kurumlarının Acil Tıp bölümünden sorgulama yaparak, gelen sonuçları tercih edebilecektir.

2011/9 KPSS Robotuna ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber