2011/9 KPSS tercih işlemlerine kimler başvurmamalı?

2011/9 KPSS tercih işlemlerinde, Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonları yer almaktadır. Açık ilan edilen yerlere, 15 Aralık 2011 tarihi, saat 23:59'a kadar başvuru yapılabilecektir. Sağlık Bakanlığı Personel Müdürü Hikmet Çolak şuan görevi bıraktığı için, Bakanlığın gerekli bilgilendirmeyi yapamadığını görmekteyiz. Bu çerçevede, 2011/9 KPSS yerleştirmelerine kimlerin başvurmaması gerektiğine dair özet bir açıklama yapmak istiyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Aralık 2011 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öncelikle şu hususu belirtmek istiyoruz: Hiçbir kamu personeli, "ben yerleşeyim de, nasıl olsa bir şekilde işimi hallederim" diye düşünmemesi gerekmektedir. Tüm yöneticiler, yaptığı iş ve işlemlerde mevzuat hükümlerine uymaktadır. Ayrıca yerleştirme sonrasındaki atama işlemleri bir kişinin onayıyla değil, bir komisyon marifetiyle yapılmaktadır. Atama sırasında fark edilmeyen bir hata daha sonra fark edilse dahi göreve son verilebilmektedir.

Manşet konusunun detaylarına gelecek olursak; 2001/9 KPSS yerleştirmelerine başvuramayacaklar şu şekildedir:

1- Şuan herhangi bir kamu kurumunda 4/B'li olarak çalışanlar, (Ancak; kısmi süreli olarak üniversitelerde veya belediyelerde çalışanlar, unvan değişikliği yapacak olanlar ile eş/sağlık durumu özrü başvurusu yapmasına rağmen nakli olmayan 4/B'li personel, bu durumdan istisnadır. Tıklayınız.)

2- 632 sayılı KHK ile kadroya geçen eski 4/B'li sözleşmeli personel.... Zira bu kişilerin sözleşmesi fesih edilmiş olup, fesih tarihinden itibaren bu yana henüz 1 yıl geçmemiştir. (Detaylar için tıklayınız.)

Bu iki grup personelin kesinlikle başvurmaması gerekmektedir.

Bunun dışında kalan tüm kamu personeli, eğer geçerli bir KPSS puanına sahipse başvurabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber