Başbakanlık düzeltme yerine kolaya kaçtı, ilgili sayfayı kaldırdı

23 Ocak 2012 tarihinde yayımladığımız haberde, Bakanlar Kurulunun Meclise sevk ettiği kanun tasaralarının yer aldığı sayfayı 1 yıldır güncellenmediğini, bu ciddiyetsizliğin de Başbakanlığa yakışmadığını belirtmiştik. Yazının etki gücünü arttırmak amacıyla da, bölümün kaldırılması gerektiğini belirtmiştik. Başbakanlık, sayfayı güncellemek yerine, yazının etki gücünü arttırmak amacıyla sunduğumuz öneriyi aynen hayata geçirdi ve ilgili bölümleri resmen kaldırdı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ocak 2012 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

23 Ocak'ta yayımladığımız haberde, şunları söylemiştik:

"Başbakanlığın web sayfası www.basbakanlik.gov.tr adresinden yayın yapmaktadır. Ancak sayfa, güncellenmemektedir. Sayfa güncellenmediği için de, Başbakanlığın Meclise sevk etttiği kanun tasarıları, Meclisin sitesinden takip edilmektedir. Dolaysıyla ortada bilgi saklamaktan ziyade bir tembellik ve ilgilenmeme gibi bir durum bulunmaktadır. Başbakanlık resmi sayfası, Devlet ciddiyetini yansıtan bir web sayfası olduğu için, eğer bu bölümler güncellenmeyecekse ana sayfadan kaldırılması daha uygun olacaktır."

Bu yazıdaki amaç, sayfanın güncellenmesinin sağlanması ve kamuoyunun ilk elden bilgilendirilmesini sağlamaktı.

Diğer Devlet kurumlarına baktığımızda, daha ciddi, bir görüntü bulunmaktadır. Örneğin Cumhurbaşkanlığının web sayfası hem daha profesyonel bir görünüme sahiptir hem de sosyal ağlar aracılığıyla halka daha yakındır.

Ancak, Başbakanlığın sayfası; güncellenmeyen, gündemi geriden takip eden, halkın ve medya mensuplarının başvuru kaynağı olarak kullanmadığı bir yapıya sahiptir. Bunun en büyük örneği ise dünkü haberimizdi.

Başbakan Müsteşarı Sayın Efkan Ala, haberimiz sonrasında, aksaklıkları tespit ederek daha güzel bir bilgilendirme sağlamak yerine, hem "Kanun Tasarıları" bölümünün linkini ana sayfadan hem de arşiv olarak tutulan kanun tasarıları sayfasını arşivden kaldırmıştır. Sayın Ala'nın bilgisi doğrultusunda yapılan bu işlem, aşağıda yer verdiğimiz resimden de görüleceği üzere, bir önceki Başbakan Müsteşarı sayın Ömer Dinçer tarafından 2003 yılında hayata geçirilen ve ağır aksakta olsa geçen yıla kadar devam eden bir bilgilendirme sisteminin kaldırılması anlamına gelmektedir.

Takdiri ziyaretçilerimize bırakıyoruz.


İlgili habere gelen yorumlardan seçtiğimiz iki güzel tespit:

Mat2011

Cumhurbaşkanımızın sitesi harika. Bilişim ekibi kelimenin tam anlamıyla on numara. Twitter, web sitesi, Çankaya Köşkü ve diğer tüm temsil alanları göz kamaştırıyor. Buradan şu sonucu çıkarıyorum. Cumhurbaşkanımızın basın ekibi ii çalışıyor.

ögretme

Başbakanlık halkın sorunlarını dikkate aldığını söylediği BİMER i yeniden yapılandırmalı. Vatandaşın gazını almaktan başka bir iş yapmaz oldu. Alo 153 hattında farkı kalmadı. Etkisi günden güne azaldı. Kendi iç yapısına etki edemez oldu. Sitenizdeki ankette bu yönde. Başbakanımıza selamlar...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber