Başbakanlık Nihayet Farkına Vardı

Memur maaşlarının hangi banka üzerinden ödeneceği konusunda sık sık sorunlar yaşanmaktadır. Memurlara sendika hakkınının tanınması ile birlikte hak arama mücadelesi artmış ve bu konudaki eleştiriler de daha yüksek sesle dile getirilmeye başlanmıştır. Yine bugüne değin, memur maaşlarının hangi banka üzerinden ödeneceği konusunda hem geçen yıl hem de bu yılın başlarında sitemizde bir çok yazı ve haber yayımlanmıştır. Bize ulaşan bilgilere göre, nihayet, Başbakanlık, konuya ilişkin soruları çözmek amacıyla bir komisyon oluşturmuştur. Devamı için tıklayın.

Haber Giriş : 17 Mayıs 2005 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığı personelinin de yer aldığı bu komisyonda sorunun nasıl çözümleneceğine ilişkin yollar tartışılmaktadır.

Umarız söz kounusu komisyona kamu çalışanlarının temsilcileri de davet edilir. Zira Kamu Görevlilerinin Etik Davranış ilkelerini düzenleyen yönetmeliğe göre bu bir zorunluluktur.


Konuya ilişkin olarak son olarak yayımladığımız yazı aşağıda yer almaktadır.

Memur Maaşları Üzerinden Menfaat Elde Edilmesi Ne Zaman Önlenecek?

21.01.2005 tarihli yazımızda, il ve ilçelerde, oldukça önemli görülen bir sorunu tüm boyutları ile almıştık. Yazımızın başlığını "Memur maaşlarının satılığa çıkarılması problemi çözümlensin" olarak belirlemiştik.

Ancak sorunun birinci muhatabı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık, bu sorunu hala sorun olarak görmemektedir. Dolaysıyla taşradaki tüm sendika örgütleri, kendilerine danışılmadan bankalarla imzalanan anlaşmalar hakkında Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurularında bulunmaktadır. Sorun bir an önce çözülmek için orta yerde hala durmaktadır. Konuya ilişkin sitemize gelen bir öneriyi kısaltarak yayımlıyoruz.

"Kamu, ihtiyacı olduğu hizmetleri ihale ile temin etmektedir. Personelin ücretinin ödemesi hususu kamunun hizmet alım sözleşmesi kapsamında değerlendirilebilir. Kamu hizmet ihalesi ile bankalara maaş ödemesi işlemini yaptırabilir. 657 DMK 34. maddesinde; yardımcı hizmetlere giren hizmetler 3. şahıslara ihale ile gördürebilmektedir. Bunun karşılığında ücret ödemektedir.Kamu personelinin ücretinin ödenmesi hususunda düzenleyeceği hizmet sözleşmesine en uygun fiyatı veren bankaya ihaleyi verecektir. Bu şekilde kamu gelir elde edebilir. Kamu çay ocakları ve tesislerini ihale ile 3. şahıslara devrederken bu konuda işlem yapmaması düşündürücüdür. Daha önce bu konuda kamunun ihale yapmamasında kamu vakıflarının etkisinin olduğu görüşündeyim. Selamlar/B. BIYIKLIOĞLU"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber