Danıştay, feragati bilmesine rağmen işlemi iptal etmişti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Şubat 2012 09:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Eğitim Bir Sen davadan feragat ettiği için, MEB Anadolu Lisesi kararını uygulamayacak" başlıklı haberimizde de ele aldığımız gibi Anadolu Liselerine Yönetici Atamaya ilişkin Mahkeme Kararı ve bazı bilgileri sizlerle paylaşmak MEB'in yanlış yolda olduğunu vurgulamak istiyoruz.

Eğitim Sen'in lehine sonuçlanan karara göre 15.05.2010-09.08.2011 tarihleri arasında ülke genelinde Anadolu Liselerine yapılan atamaların yeniden değerlendirilmesi gerekir.

Bakanlık bu karara rağmen alelacele bir yazı yayımlamış ve yayımlanan yazıda;

?Diğer taraftan, Danıştay 2 nci Dairesinin 3/11/2010 tarihli ve 2010/3883 sayılı kararı ile yürütmenin durdurulmasına karar verilen söz konusu davada davacının davasından feragat etmesi nedeniyle dava konusu uyuşmazlık hakkında karar verilmesine yer olmadığına karar verilmiş bulunmaktadır."

İfadelerine yer vermiştir. Grup Başkan V. Sayın Bekir ERDOĞAN imzalı 81 il valiliğine gönderilen yazıdan; kişi feragat etti, davadan vazgeçti bu nedenle hiçbir şey yapmanıza gerek yoktur anlaşılmalıdır.

Kişinin feragat etmesinin davadan vazgeçtiği anlamına geldiği ve bu dava ile ilgili hiçbir şeyin yapılmaması gerektiği doğru ve hukukidir.

Akla takılan ise Danıştayın bu feragattan haberdar olup olmadığı haberdar ise buna rağmen nasıl böyle bir karar aldığı sorusudur.

Danıştay'ın feragattan haberi vardır çünkü karar incelendiğinde;

"Davalı idarece, Danıştay İkinci Dairesinin E: 2010/3883 sayılı dosyasında feragat nedeniyle karar verilmesine yer olmadığı kararı verildiği, genel düzenleyici işlem yönünden uyuşmazlığın sona erdiği, davanın reddi gerektiği savunulmaktadır."

cümlelerini görmekteyiz.

Danıştay'ın feragata rağmen böyle bir karar almasının sebebi ise bu konuda, yani feragat edilen konuda, Eğitim-Sen ve başkalarının da davaları vardır. Bu davalarda Adana emsal gösterilerek karar verilmesine yer olmadığı (yani Adana kararının aynısını veriyorum) kararları çıkmıştır.

Yani Adana'daki feragat anlamsızlaşmıştır.

Bakanlığın buna rağmen böyle bir emir yayımlaması ve valiliklere göndermesi yanlış olmuştur.

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber