Öğretmen norm kadroları, farklı zamanlarda belirlenebilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Şubat 2012 00:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 28/11/2011 tarihli, 79840 sayılı ve ?Norm kadro? konulu yazılarında; ? İliniz ?? İlçesi ???.. İlköğretim Okulu ile ??.. İlçesi ???..Merkez İlköğretim Okullarının yönetici ve öğretmen normlarında değişiklik yapılması isteği hakkındaki yazılarınız ve ekleri incelenerek eki belgeler ilişikte gönderilmiştir.

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin 18 inci maddesinde; ?Yeni okul ve kurum veya yeni derslik açılması halinde bu okul ve kurumların norm kadroları Haziran-Eylül ayları beklenmeksizin belirlenir, Bakanlık gerek gördüğü zamanlarda bu aylar dışında okul ve kurumların norm kadro sayılarını yeniden belirleyebilir" denilmektedir. Bunun dışındaki iş ve işlemlerin Haziran-Eylül ayı ve güncelleme için okul/kurumlara sistemin açıldığı dönemlerde yapılacağı hükme bağlanmış bulunmaktadır.

Bu nedenle Okul ve kurumlardaki derslik sayılarında artış olmadan, yeni açılan okul ve kurum bulunmadan mevcut okul ve kurumların norm kadro sayılarındaki değişikliğe ilişkin belgelerin Bakanlığımıza gönderilmemesi, sistem açıldığında okul kurum müdürlüklerince sisteme işlenmesi gerekmektedir.?açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber