Sözleşmeli iken KPSS ile kadroya geçen öğretmenlere Dilekçe Örneği

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Şubat 2012 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli öğretmenlikte geçirilen hizmet sürelerinin kazanılmış hak aylık, derece ve kademe ilerlemesinde değerlendirilmesi, adaylığın kaldırılması ve zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulma talebi için dilekçe örneği.

04.06.2011 tarih ve 27954 (Mükerrer) sayılı resmi gazetede yayımlanan 632 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile sözleşmeli öğretmenlikten kadrolu öğretmenliğe atanan öğretmenler 6/5/2010 tarih ve 27573 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ?Zorunlu çalışma yükümlülüğü süreleri? başlıklı 27. maddesi ile bu yönetmeliğin yayımı tarihinden sonra Bakanlık öğretmen kadrolarında göreve başlayanlara ilişkin zorunlu hizmet süreleri düzenlenmiş, Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce Bakanlık kadrolarında göreve başlayan ancak henüz zorunlu hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeyen öğretmenler ise zorunlu hizmet yükümlülüğünden ve adaylık süresinden muaf tutulmuşlardır.

Fakat 632 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameden önce Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucuna göre Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesi kapsamında kadrolu öğretmenliğe atananlar bu haktan faydalandırılmamışlardır.

Sözleşmeli öğretmen iken kadrolu atama dönemlerinde atanan öğretmenler de bulunmaktadır. Bu öğretmenlerin de 632 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen öğretmenlere verilen haklardan faydalandırılması adalet gereğidir.

Buna göre 06 Mayıs 2010 tarihinde önce sözleşmeli öğretmen iken;

Örnek 1: 4 Haziran 2010 tarihinde kadrolu atanan öğretmelerin de,

Örnek 2: 06 Aralık 2010 tarihinde kadrolu atanan öğretmelerin de,

Örnek 3: 09 Aralık 2010 tarihinde kadrolu atanan öğretmelerin de,

Örnek 4: 01 Haziran 2011 tarihinde kadrolu olarak atanan 28 bin 486 öğretmenden 632 sayılı KHK'ye göre kadroya geçmeyip, atandığı yere gitmeyi kabul eden öğretmenlerin de,

Zorunlu hizmet yükümlülüğünden muaf tutulması, Sözleşmeli iken adaylık eğitimi alanların adaylıklarının hemen kaldırılması ve Sözleşmeli öğretmenliğe başladıkları tarih itibarıyla bir yıllık süreyi tamamlamış olanların da kılavuzlarda belirtilen gerekli şartları taşımaları kaydıyla 2011 yılı iller arası isteğe bağlı yer değiştirme, alan değişikliği ve yaz dönemi özür durumuna bağlı yer değiştirmelere de başvuru yapabilmeleri sağlanmalıdır.

Ayrıca 06 Mayıs 2010 tarihinde sonra sözleşmeli öğretmen iken KPSS ile kadroya atananların da zorunlu hizmet yükümlülüğü hariç yukarıda yer verilen diğer haklardan yararlandırılması gerekmektedir.? şeklinde dile getirdiğimiz sorunlar hakkında Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerini Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı hazırlamasına karşılık 7 aya yakın bir zaman geçmesine karşılık bir gelişme yaşanmamıştır.

Bu nedenle Sözleşmeli öğretmenlikte geçirilen hizmet sürelerinin kazanılmış hak aylık, derece ve kademe ilerlemesinde değerlendirilmesi, adaylığın kaldırılması ve zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulma talebi için dilekçe örneği yayınlıyoruz.

Dilekçe İçin tıklayınız.

Ahmet KANDEMİR

memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber