2003 yılında öğretmenlik kadrolarına atanan adayların yapacakları işlemler ve temin etmeleri gereken belgelere ilişkin bilgiler

Haber Giriş : 30 Ağustos 2003 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

4.3. ATAMALARIN DUYURULMASI, TEBLİGAT VE GÖREVE BAŞLAMA

Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen öğretmen atamalarıyla ilgili sonuçlar, aynı gün basın ve internet aracılığıyla kamuoyuna duyurulacaktır (http://www.meb.gov.tr ve http://personel.meb.gov.tr).

Atamaları yapılanların, Bakanlıkça düzenlenen atama kararnameleri en kısa sürede atandıkları il milli eğitim müdürlüklerine gönderilecektir. İl milli eğitim müdürlükleri öğretmen adaylarının görev yerlerini en hızlı şekilde belirleyecekler, elektronik başvuru formunda yer alan adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebligat göndereceklerdir. İl milli eğitim müdürlükleri tebligat yapılan adaylardan istenecek belgeleri eksiksiz teslim alıp, tebliğ tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde görevlerine başlamalarını sağlayacaklardır.


UYARI: Atamaları yapılan adayların, resmi tebligatı beklemeden 4.4 üncü maddede belirtilen gerekli belgelerle birlikte, atandıkları il milli eğitim müdürlüklerine başvurduklarında göreve başlamaları sağlanacaktır.


Ataması yapılanlardan;
· Belgelendirilebilir zorlayıcı bir nedenle 15 gün içinde göreve başlayamayanlar, özürlerine ilişkin belgelerini atandıkları il milli eğitim müdürlüklerine bir dilekçe ekinde göndermekle yükümlüdürler. 15 gün içinde veya belgelendirilebilir zorlayıcı bir nedenle en geç 2 ay içinde görevlerine başlamayanların atamaları iptal edilecektir. Bu süreden sonra belgelendirilen özürleri ile posta ve benzeri nedenlerden kaynaklanan gecikmeler de dikkate alınmayacaktır.

· Özel öğretim kurumlarında çalışmakta olan adayların, takvimde belirtilen süre içinde atandıkları ilde göreve başlamaları gerekmektedir. Bu süreden sonra yapılan başvurular değerlendirilmeyecektir.

· Askerlik görevi nedeniyle silah altında bulunup, 31.12.2003 tarihine kadar terhis olacaklarını belgelendiren adayların göreve başlatılmaları; yazılı istekleri üzerine atandıkları il milli eğitim müdürlüklerince 31.12.2003 tarihine kadar ertelenecektir. Bu adayların terhislerini izleyen 15 gün içinde göreve başlatılmaları sağlanacaktır. Göreve başlatılmaları 31.12.2003 tarihini hiçbir şekilde geçmeyecektir.

· Cumhuriyet savcılığından alınmış sabıka sorgulama belgesinde devlet memurluğuna atanmasına engel sabıka kaydı olanların atamaları iptal edilecektir.

· Sağlık kurulu raporlarında bedensel özür belirtilenlerin atanmaları halinde göreve başlatılıp başlatılmayacakları, raporlarında belirtilen hastalık ve bedensel özürlerinin öğretmen olarak görev yapmalarına engel oluşturup oluşturmadığı yönünden Milli Eğitim Bakanlığında oluşturulacak uzman komisyonca yapılacak inceleme sonunda belirlenecektir.

UYARI: Atamaları iptal edilenler; atamalarının yapıldığı tarihten itibaren aradan bir (1) yıl geçmedikçe öğretmenliğe atanamazlar.

4.4. ATANANLARDAN (GÖREVE BAŞLAYACAKLARDAN) İSTENECEK BELGELER
Ataması yapılanlar; atama takviminde belirtilen süreler içinde veya 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde aşağıdaki belgeleri, atandıkları il milli eğitim müdürlüklerine bir dilekçe ekinde teslim edeceklerdir.

Göreve başlamak için gerekli belgeler şunlardır:
a) Nüfus cüzdanının onaylı örneği (l adet),

b) 3 adet vesikalık fotoğraf (bilgisayar veya kopya yoluyla çoğaltma kabul edilmez),

c) Atamaya esas belgelerinin (diploma, geçici mezuniyet belgesi, not dökümü/transkript, sertifika, kurs belgesi, yurtdışı yükseköğretim kurumu mezunları için denklik belgesi vb.) aslına uygun noter onaylı örneği,

d) Atanacakları alana göre; Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Belgesi veya Öğretmenlik Meslek Bilgisi Sertifikası (33 kredilik İlköğretim Sınıf Öğretmenliği Sertifikası).

e) Cumhuriyet savcılığından alınmış sabıka sorgulama belgesi,

f) İlk defa atanacaklar için; lisans düzeyindeki öğrenimlilere yönelik yapılan 17/10/1999 ve 12/12/1999 tarihlerinde yapılan "Devlet Memurluğu Seçme Sınavı (DMS)", "2002-Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)" ve "2003 Kamu Personel Seçme Sınavı-Öğretmenlik (KPSS-Öğretmenlik)" sınavı sonuç belgelerinden başvurusuna esas olanın aslı (Devlet memurluğunda adaylığı kaldırılmış olanlar hariç),

g) Askerlik durumunu gösteren belge,
· Askerlik yükümlüsü olup henüz askerliğini yapmamış olanlar için, göreve başlamak üzere başvurdukları tarihte askerlikle ilişkilerinin olmadığına veya bu tarihe kadar memuriyete atanmasında askerlikleri bakımından herhangi bir sakınca olmadığına ilişkin askerlik şubesi veya birliklerinden alınacak belge,
· Askerlik görevi nedeniyle silah altında bulunanların 31.12.2003 tarihine kadar terhis olacaklarını gösterir belge,
· Askerliğini yapmış olanlar için terhis belgesi,

h) Sağlık Kurulu Raporu, resmi sağlık kurumundan son 6 ay içerisinde (göreve başlama tarihi itibarıyla) alınmış olan, her bölge ve iklim koşullarında çalışabileceğine ilişkin "Öğretmen Olur" kayıtlı (Bedensel özürü bulunanların sağlık kurulu raporlarında ayrıca özürün tür ve derecesi belirtilecektir),
i) Mal bildirimi (İl milli eğitim müdürlüklerinden sağlanacaktır),

j) Hizmet belgesi (Göreve başlama tarihi itibarıyla son altı (6) ay içinde alınmış olması gereklidir. Devlet memurluğuna öğretmen olarak ilk defa atanmak üzere başvuracaklardan istenmeyecektir),

k) Muvafakat belgesi (kurumlar arası ilk atama, kurumlar arası yeniden atama, işlemlerinde; öğretmen adaylarınca, kurumlarının muvafakat vermeye yetkili amirinden alınmış olması gereklidir).

ATAMALARA İLİŞKİN TAKVİM

Atama Listelerinin İl Milli Eğitim Müdürlüklerine Aktarılması: 2003 Ağustos Ayının Son Haftası

Valiliklerce; İl Emrine Atananların Görev Yerlerinin Belirlenmesi (340 sayılı TTK Kararlarına uygun olarak), Öğretmen Adaylarına Yazılı Tebligatların Yapılması ve Adaylardan İstenen Belgelerin Teslim Alınması:1-7 Eylül 2003

Ataması Yapılan Öğretmenlerin Okullarındaki Görevlerine Başlamaları: 8 Eylül 2003 Tarihinden İtibaren

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber