Yeşil Kart uygulamasında katılım payına ilişkin Maliye Bakanlığının (BUMKO) Genel Yazısı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Mayıs 2005 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAYI :B.07.0.BMK.0.18.100.6067

KONU: Yeşil Kart

23.05.05 - 9492

???? VALİLİĞİNE

21/4/2005 tarihli ve 5335 sayılı Kanunla 178 sayılı Maliye Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 10 uncu maddesinin (r) bendinde yapılan değişiklik ile yeşil kart sahiplerinden, ayakta veya meskende tedavi halinde kullanılacak ilaç bedellerinin % 20 sine kadar katılım payı alınması hususunda Maliye Bakanlığına yetki verilmiştir.

Bu hüküm çerçevesinde, yeşil kart sahiplerinin ayakta veya meskende tedavisi sırasında resmi sağlık kurum ve kuruluşlarındaki hekimlerce gerekli görülen ilaçlara ait bedellerin % 20 si yeşil kart sahipleri tarafından karşılanacaktır. Hasta katılım payına tekabül eden bu tutarlar, eczacılar tarafından ilacın verilmesi sırasında ilgililerden tahsil edilecek ve buna ilişkin perakende satış fişinin tarih ve numarası reçetenin arkasına yazılacaktır. Yeşil kart sahiplerinin ödemiş oldukları katılım payı bedelleri, ödeme güçlerini aşması halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Vakıflarınca, vakıf imkanları ve mevzuatı dahilinde karşılanacaktır.

Uygulama, 18/6/1992 tarihli ve 3816 sayılı Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Yeşil Kart Verilerek Devlet Tarafından Karşılanması Hakkında Kanun ile bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe konulan Yönetmelik uyarınca ve tedavi yardımına ilişkin Bütçe Uygulama Talimatında belirtilen esas ve usuller çerçevesinde yapılacaktır.

Tedavi yardımına ilişkin Bütçe Uygulama Talimatında kamu personeli için hasta katılım payından muaf olduğu belirtilen hastalık grupları ve ilaçlar için, sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi kaydıyla, yeşil kart sahiplerinden de hasta katılım payı alınmayacaktır.

Hasta katılım payları, 25.5.2005 tarihinden itibaren düzenlenen reçetelerden alınmaya başlanacaktır. Saymanlıklar reçete muhteviyatı ilaç bedellerinin ödenmesinde bu esaslara göre işlem yapacaklardır.

Bilgilerini ve durumun İliniz dahilindeki tüm Saymanlıklara bildirilmesi hususunda gereğini rica ederim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber