Lojmandan çıkmayan memurdan işgaliye bedeli alabilmek için önce uyarı yapılacak

Kamu konutlarında oturmakta iken, oturma süresini doldurmuş ama lojman çıkmamış olanlara müeyyide uygulanmaktadır. Geçen yıl yapılan düzenleme ile işgaliye bedeli tahsiline başlanmıştır. Geçen yıl getirilen işgaliye bedeli, 27 Mart 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile değiştirilmiştir. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Mart 2012 07:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖNCE TEBLİGAT YAPILACAK

Geçen yıl yapılan düzenlemede, "tebligata gerek olmaksızın" işgaliye bedeli tahsil edileceği hüküm altına alınmıştı. Bugünkü yeni düzenlemeye göre ise "konutu on beş gün içerisinde tahliye ederek boşaltması, aksi takdirde bu sürenin bitiminden itibaren işgaliye bedeli alınacağına ilişkin olarak" tebligat yapılması gerekmektedir.

LOJMANDAN YARARLANACAK PERSONEL YOK İSE İŞGALİYE BEDELİ ALINMAYACAK

Önceki düzenlemede herhangi bir istisna bulumuyordu. Yeni düzenlemeye göre, konuttan yararlanacak başka personelin olmaması halinde, belli bir süre verilmeksizin ve şartlı olarak konutta oturmaya devam edilmesine izin verilenlerden işgaliye bedeli alınmayacaktır..

SADECE OTURMA SÜRESİ DEĞİL OTURMA HAKKI SONA ERENLERE DE AYNI MÜEYYİDE UYGULANACAK

Önceki düzenlemede işgaliye bedelinin sadece konutta oturma süresi bitinlere uygulanacağı hüküm altına alınmıştı. Yeni düzenlemede "oturma hakkı sona erenlere de" işgaliye bedeli uygulanacaktır.

İŞGALİYE BEDELİ ALINIRKEN YAKIT, ELEKTRİK, SU VB. GİDERLER DAHİL EDİLMEYECEK

Önceki düzenlemede, işgaliye bedeli "kira bedeline" göre düzenlenmişti. Yeni düzenlemede (yakıt, elektrik, su vb. hariç) denilmiştir. Dolaysıyla işgaliye bedeli alınırken bu giderler hariç tutulacaktır.

DAHA ÖNCE İŞGALİYE PARASI TAHSİL EDİLENLER

Lojmanda oturacak başkası olmadığı için kendisine izin verilenler ile yapılan tebligat üzerine boşaltanlardan alınan işgaliye bedeli, alınması gereken kira bedelleri düşüldükten sonra en geç iki ay içerisinde iade edilir,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber