Böyle olur SGK'nın adil soruşturması!

Daha önce Kayıp 1 Milyonluk Promosyon parasıyla ilgili olarak Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk ÇELİK'e konuyla ilgili adım atmasını ve sorumluları bularak gereğini yapmasını istemiştik. Ancak BES'in yayımladığı habere göre, 1 milyon TL'lik yemek yenilmesi ve harcama yapılması iddialarına ve yayımlanan belgelere rağmn, soruşturma için SGK müfettişi atanmıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Nisan 2012 16:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BES Başkanının bugün bir açıklama yaptı. Açıklamada, kayıp 1 Milyonluk Promosyon parasını soruşturmak için bir SGK Müfettişi görevlendirildiği görülmektedir. BES açıklaması için tıklayınız.

Ancak bu uygun bir işlem değildir. Zira iddialar hem SGK Başkanlığına hem de SGK'nın bağlı olduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yöneliktir.

Çeşitli yerlerde yayımlanan belgelere göre, gizli promosyon anlaşması ile banka SGK'ya 1 milyon TL'lik daha taahhütte bulunmuş ve bu taahhüt sonucu yapılan masrafları banka ödemiştir. Belgeler içinde, yemek faturalarından araba kiralamasına, gramafon alımından Bakanlık makam binasının tadilatına kadar çok sayıda harcama kalemi görülmektedir.

Hal böyle iken, bir müfettiş, savunma ve ifadesini alamayacağı amirleri hakkında nasıl soruşturma yürütebilir ki?

Bize göre, bu türden bir soruşturmayı Bakanlık Müfettişleri dahi yapamaz. Çünkü, Bakanın makam odasının banka promosyonu ile yapıldığına ilişkin ciddi iddialar ve belgeler bulunmaktadır. Yine Bakanın yemek faturaları da kamuoyuna yansımıştır.

Bu nedenle bu soruşturma ancak Başbakanlık Müfettişleri tarafından yapılabilir. Bırakın Başbakanlık Müfettişlerini konuyu soruşturma görevi SGK Müfettişi Cengiz ÖZMEN'e verilmiştir.

Tekrar ediyoruz ve konunun takipçisiyiz. Hiç kimse böyle bir konuyu küçümseyemez ve küçümsememelidir de. Ortadaki iddialara göre;

1- Kayıp 1 milyon TL lik promosyon parası,

2- Yanıltıldığını belirten bir millevekili ve onun şahsında Meclis,

3- Biri açık diğeri gizli bir anlaşma,

4- Promosyon parası kayıp 25 bin personel,

bulunmaktadır.

Adil bir soruşturma için, konunun Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığına bir üst yazıyla göndermesi en uygun adım olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Yorumlar

Bu haber yoruma kapatılmıştır!

Sonraki Haber