Başbakanlık, Sağlanan Mutabakata Uymadı...

Türkiye Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen temsilcileri ile Kamu İşveren Kurulu temsilcilerinin 2004 yılında yaptığı toplantılar sonrasında 14 maddelik bir Başbakanlık Genelgesi çıkarılması konusunda mutabakata varılmıştır. İlgili mutabakat metni 22.12.2004 tarihinde sitemizde yayımlanmıştır. Ancak, beş aylık bir aradan sonra bugünkü Resmi Gazetede yayımlanan Başbakanlık Genelgesi incelendiğinde; Başbakanlığın, Kamu İşveren Kurulunu temsilen toplantıya katılan ve adı geçen konfederasyon temsilcileri ile mutabakata varan metni esas almadığı ve metni değiştirdiği görülmektedir. İlgili konfederasyonların konuya ilişkin bir açıklama yapacağını umuyoruz... Değişen maddeleri görmek için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Haziran 2005 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Mutabakata varılan birinci madde "Teftiş, denetim, soruşturma ve hizmet içi eğitim ile isteğe bağlı olma hali hariç, kamu görevlilerinin geçici görevlendirmeleri, bir yılda toplam 2 ayı geçmeyecektir." şeklinde olmasına rağmen bu madde "Teftiş, denetim, soruşturma ve hizmet içi eğitim ile isteğe bağlı olma hali hariç, kamu görevlilerinin memuriyet mahalli dışına yapılacak geçici görevlendirmelerinin, bir yılda toplam 2 ayı geçmemesine özen gösterilecektir." şeklinde değiştirilmiştir. Mutabakata varılan rapor "geçmeyecek" şeklinde amir bir hüküm kullanırken çıkan genelge "özen gösterilecektir." şeklindedir.

2- Mutabakata varılan ikinci madde "Görevinden çekilen ya da çekilmiş sayılanlar ile memnu hakların iadesi kararı alanların (işledikleri fiilleri suç olmaktan çıkarılanlar ile 4809 sayılı Kanun hükümleri uyarınca cezaları ertelenen ve önceki mahkumiyetlerinin göz önüne alınmayacağı öngörülenler dahil), durumlarına uygun kadrolara hizmet ihtiyacı ve bütçe imkanları çerçevesinde öncelikle atanması sağlanacaktır." şeklinde iken bu madde "Görevinden çekilen ya da çekilmiş sayılanlar ile memnu hakların iadesi kararı alanlardan (işledikleri fiilleri suç olmaktan çıkarılanlar ile 4809 sayılı Kanun hükümleri uyarınca cezaları ertelenen ve mahkumiyeti vaki olmamış sayılanlar dahil) memuriyete dönmek isteyenlerin talepte bulunmaları halinde, durumlarına uygun kadrolara kurumların ihtiyacı, hizmet gerekleri ve bütçe imkanları çerçevesinde ilgili mevzuatına göre atanması sağlanacaktır." şeklinde değiştirilmiştir.

3- Mutabakata varılan "Kamu görevlileri, kadroları ve görevleri dışında bir başka işte çalıştırılmayacaklardır." maddesi Genelgeden çıkarılmıştır.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber