MEB KPSS ve DGS'ye ilişkin Genelge yayımladı

Haber Giriş : 05 Haziran 2005 06:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAYI : B.08.0.YÖG.0.16.01.02.-1304 03/06/2005
KONU : 2005-KPSS ve DGS

............................... VALİLİĞİNE
(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

G E N E L G E
2005/46

İlgili mevzuat uyarınca Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) (A Grubu ve Öğretmenlik) ile Dikey Geçiş Sınavı (DGS), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacaktır.

KPSS, kamu kurum ve kuruluşlarının kendi yönetmeliklerine göre yapacakları giriş sınavları için bir eleme sınavı niteliğindedir. Bu sınava öğretmen adayları da girecekler ve başka bir sınava tâbi tutulmadan bu sınav sonuçlarına göre atanacaklardır.

KPSS, 2-3 Temmuz 2005 tarihlerinde Cumartesi ve Pazar günlerinde ÖSYM Sınav Merkezlerinin bulunduğu 81 il merkezi ile Lefkoşa'da yapılacaktır. Sınav, Cumartesi sabah, Cumartesi öğleden sonra, Pazar sabah ve Pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda uygulanacaktır. Bu sınava yaklaşık 300 000 adayın girmesi beklenmektedir.

DGS, iki yıllık meslek yüksekokulları ve açıköğretim programlarından mezun olanların üniversite lisans programlarına dikey geçişlerini sağlamak amacıyla yapılan bir sınavdır.

DGS, 17 Temmuz 2005 tarihinde Pazar günü Devlet üniversitesi rektörlüklerinin bulunduğu 40 il merkezi ile Lefkoşa'da bir oturumda yapılacaktır. Bu sınava katılması beklenen aday sayısı 50 000'dir.

Yukarıda sözü edilen sınavlar, Devlet üniversitesi binaları ile Bakanlığımıza bağlı okullarda yapılacaktır. Sınavlarda, üniversite öğretim elemanları ile öğretmenlerimiz görev yapacaktır.

Sınav öncesi, sınavda ve sınav sonrasında herhangi bir olayın meydana gelmemesi için aşağıdaki önlemlerin alınması zorunlu görülmektedir:

1 ? Millî eğitim müdürlükleri, ÖSYM Sınav Merkezi yöneticileri ile iş birliği yapacaklar ve gerektiğinde her türlü desteği sağlayacaklardır.

2 ? Okul müdürleri, sınav yapılacak binalarda salonların sınav için hazırlanması ve sınavın aksamadan yürütülmesi için gerekli titizliği göstereceklerdir.

3 ? Sınavda görevlendirilen öğretmenlerin çok önemli mazeretleri olmadıkça, görevlerini iade etmelerine izin verilmeyecektir.

4 ? Sınavda görevlendirildiği hâlde görevine gelmeyen veya görevini kuralların gerektirdiği gibi yapmayan yönetici ve öğretmenler hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır.

Bilgilerinizi ve 2-3 Temmuz 2005 tarihlerinde Cumartesi ve Pazar günlerinde yapılacak olan KPSS ile 17 Temmuz 2005 Pazar günü yapılacak olan DGS nin kurallara uygun olarak gerçekleştirilebilmesi için her türlü önlemin titizlikle alınmasını rica ederim.

2005 KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVI'NIN
(A GRUBU VE ÖĞRETMENLİK)
YAPILACAĞI İLLER

ADANA

KONYA

ADIYAMAN

KÜTAHYA

AFYON

MALATYA

AĞRI

MANİSA

AMASYA

K.MARAŞ

ANKARA

MARDİN

ANTALYA

MUĞLA

ARTVİN

MUŞ

AYDIN

NEVŞEHİR

BALIKESİR

NİĞDE

BİLECİK

ORDU

BİNGÖL

RİZE

BİTLİS

SAKARYA

BOLU

SAMSUN

BURDUR

SİİRT

BURSA

SİNOP

ÇANAKKALE

SİVAS

ÇANKIRI

TEKİRDAĞ

ÇORUM

TOKAT

DENİZLİ

TRABZON

DİYARBAKIR

TUNCELİ

EDİRNE

ŞANLIURFA

ELAZIĞ

UŞAK

ERZİNCAN

VAN

ERZURUM

YOZGAT

ESKİŞEHİR

ZONGULDAK

GAZİANTEP

AKSARAY

GİRESUN

BAYBURT

GÜMÜŞHANE

KARAMAN

HAKKARİ

KIRIKKALE

HATAY

BATMAN

ISPARTA

ŞIRNAK

MERSİN

BARTIN

İSTANBUL

ARDAHAN

İZMİR

IĞDIR

KARS

YALOVA

KASTAMONU

KARABÜK

KAYSERİ

KİLİS

KIRKLARELİ

OSMANİYE

KIRŞEHİR

DÜZCE

KOCAELİ

LEFKOŞA

2005 DİKEY GEÇİŞ SINAVI'NIN YAPILACAĞI İLLER

ADANA

AFYON

ANKARA

ANTALYA

AYDIN

BALIKESİR

BOLU

BURSA

ÇANAKKALE

DENİZLİ

DİYARBAKIR

EDİRNE

ELAZIĞ

ERZURUM

ESKİŞEHİR

GAZİANTEP

HATAY

ISPARTA

MERSİN

İSTANBUL

İZMİR

KARS

KAYSERİ

KOCAELİ

KONYA

KÜTAHYA

MALATYA

MANİSA

K.MARAŞ

MUĞLA

NİĞDE

SAKARYA

SAMSUN

SİVAS

TOKAT

TRABZON

Ş.URFA

VAN

ZONGULDAK

KIRIKKALE

LEFKOŞE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber