Kamu Sen, siyasi iradeyle mutabakat sağlanana kadar çadırda açlık grevine devam edileceğini açıkladı

Haber Giriş : 07 Eylül 2003 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu Sen, siyasi iradeyle mutabakat sağlanana kadar çadırda açlık grevine de devam edeceğini açıkladı

Türkiye Kamu-Sen Açlık Grevi Çadırı'nda süren açlık eylemi 6. gününe girdi. CHP il ve ilçe teşkilatları, Devlet Denetleme Elemanları Derneği Genel Başkanı Atılay Ergüven ve beraberindeki heyet, TBMM eski Başkanı Ömer İzgi'nin eşi Aysel İzgi, DYP Genel Başkan Yardımcısı Prof Dr. Kamil Turan ve Bağımsız Cumhuriyet Partisi Genel Başkanı Mümtaz Sosyal, eylemin 6. gününde Türkiye Kamu-Sen'e destek veren ziyaretçiler oldu.

Türk Enerji-Sen ve Türk Eğitim-Sen'den gelen üyelerle birlikte yine bir şölen havasına bürünen eylemde, ?Açlığın Hesabı Sorulacak', ?Gemileri Yaktık Geri Dönüş Yok' şeklinde sloganlar atıldı ve halaylar çekildi.

Toplu görüşmelerden bir sonuç alınmaması ile başlayan süreçte, Konfederasyonlar tarafından sunulan tekliflerin Uzlaştırma Kurulu'nun 3 günlük çalışması neticesinde netlik kazanmasının ardından da Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve beraberinde Konfederasyona bağlı sendikaların Genel Başkanları, Abdi İpekçi Parkı'ndaki Açlık Grevi Çadırı'na gelerek basın açıklaması yaptılar. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Uzlaştırma Kurulu Kararlarının siyasi irade tarafından teyit edilene kadar açlık grevini sürdüreceklerini söyledi. Önümüzdeki günlerde siyasi iradeyle müzakere için biraraya gelebileceklerini ifade eden Akyıldız şöyle konuştu:?Kamu işveren Kurulu toplu görüşmeler sırasında 2004 yılı için ilk altı ay yüzde 6, ikinci altı ay yüzde 6 olmak üzere yüzde 12'lik, 2003 yılı için ise 160 milyon liralık bir teklifin üzerine çıkamayacaklarını belirtmişti. Ancak, Uzlaştırma Kurulu'ndan çıkan rakamlara bakıldığında 2003 yılı için 200 milyon TL, 2004 yılı için ise ilk altı ay yüzde 10, ikinci altı ay yüzde 8 olma üzere yüzde 18'lik bir ücret artışı sağlanıyor. Bu rapora göre siyasi iradeyle önümüzdeki günlerde müzakere yapacağız. Ancak, Uzlaştırma Kurulu'nda eksiklikler bulunmaktadır. Örneğin, Ulaşım Yardımı için önerilen 30 milyon TL Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilindeki memurları kapsamaktadır. Bu bir eksikliktir. İkincisi, Doğum ve ölüm yardımlarının siyasi irade takdirine bırakılmasıdır. Halbuki geçen yılki Uzlaştırma Kurulu doğum ve ölüm yardımlarını teklif etmişti. Bu da bir eksiklik. 2003 yılı için önerilen ve bir defaya mahsus verilmesi düşünülen 200 milyon TL'nin iki parça olarak verilmesi de yine üzerinde değerlendirme yapılması gereken bir konudur. Bu öneride de tarih ve ne ölçüde ödeneceği belirtilmemiştir. Bunu da bir eksiklik olarak görüyoruz. 2004 ücret artışları asgari geçim standardının altında kalmıştır. Kira yardımı taleplerimiz karşılanmamaktadır.

Herşeye rağmen siyasi iradeyle Uzlaştırma Kurulu Raporu alt çıta olmak üzere bunları müzakere edeceğiz. Bu bir mücadeledir. Kararlıyız ve bu mücadeleden başarı ile çıkacağız. Ve siyasi iradeyle mutabakat sağlanana kadar çadırda açlık grevine de devam edeceğiz.
Bu yol uzun bir yoldur ve Türkiye Kamu-Sen bu yolu kat etmeye hazırdır?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber