Eşit İşe Eşit Ücret İçin 'B' Planı Var

Bugün önemli bir toplantı yapıldı. Devletin tüm mesteşarları ile Türkiye Kamu-Sen, KESK ve Memur-Sen'i temsilen 15 temsilci bu toplantıya katıldı. Toplantı, Ağustos ayında hükümet ile memur sendikaları arasında yapılacak toplu görüşmelerin başlangıcısını oluşturmaktadır. Geçen yıllarda yapılan hiçbir toplantıya katılmayan Başbakan Müsteşarı Sayın Ömer Dinçer ilk kez bir sendikal toplantıya katılmıştır. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Haziran 2005 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Müsteşarı Dinçer toplantıda yaptığı açıklamada kamu personel reform tasarısının eşit işe eşit ücreti temel aldığını ve bu konuya ilişkin çalışmaların tamamlanarak Bakanlar Kuruluna sunulduğunu belirtti.

Dinçer söz konusu tasarının 2006 Ocak ayında yürürlüğe girmesinin planladığını ama Mecliste konuya ilişkin Kanunun yasalaşmaması halinde dahi ek bir kanuni düzenleme ile "Eşit İşe Eşit Ücret"in sağlanacağını ve bu düzenlemenin herhalükarda 2006 Ocak ayı başında yürürlüğe konulacağını vurguladı.

Toplantının en ilginç yanlarından birisi Ulaştırma Bakanlığından katılan Müsteşarın talepleri oluşturdu. Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı, ücret adaletsizliğinin artık katlanılamayacak düzeye geldiğini ve bu konuya ilişkin çözümün bir an önce bulunması gerektiğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber