Yüzbinlerce Adayın Muhatabı Kim?

Ne kadar Kanun çıkarılırsa çıkarılsın, bazen değişen hiçbir şeyin olmadığını görülüyor... Kamu kurumlarının bilgi vermemesine yönelik uygulamalarını zaman zaman sayfalarımıza yansıtmaktayız. Bürokratların konuya ilgi göstermemesi halinde ise bazen AK Parti yetkililerine seslenmekteyiz. Son olarak Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan müdür yardımcılığı sınav sonuçları sitemizin haberinin ardından AK Parti'nin konuya müdahil olması ile kamuoyuna açıklanmıştır. Şimdi ise yine bir olayla karşı karşıyayız ve bu konu bir milyona yakın kişiyi ilgilendirmektedir. Konu, 2005 yılı KPSS yerleştirmelerinin ne zaman yapılacağına ilişkindir. 2005 yılı başından bu yana söylentileri devam eden bu konuda sitemizde yayımlanan bilgiler dışında hiçbir şey kamuoyuna açıklanmamaktadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Haziran 2005 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu konuya ilişkin son bilgileri yine memurlar.net olarak bizler yayımladık. Ancak, kamuda işler planlanıp yapılmadığından iş süreçlerinin ne kadar süreceğini kimse bilmemektedir. Açıkçası bu süreçten kimin sorumlu kuruluş olduğu belli değildir. Ancak olaydan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in sorumlu olduğu açıktır.

Bu açıklığa rağmen Sayın bakan bu konuya bugün kadar yeterli ilgiyi göstermemiştir. Sürece ilişkin hiçbir açıklama yapmamış ve yaptırmamıştır.Haziran ayının ortasına gelmemize rağmen hala bir açıklama yapılmamıştır. Bu hafta sonunda ÖSS sınavı yapılacaktır. Temmuz ayında ise yeni bir KPSS yapılacaktır.

Yetkili kuruluş her kimse, bu kuruluşun bir an önce planlamasını yapıp, hangi tarihler arasında ilana çıkacağını açıklaması gerekmektedir.

Bu konu her ne kadar kamu kurumlarının sorumluluğunda olsa da, kamu kurumlarının şeffaflık prensibine uygun davranması da siyasi makamların sorumluluğu altındadır. Sürece ilişkin bir bilgilendirme yapılamaması "kimin acizliğini ve işbilmemezliğini gösterecektir?" sorusunun siyasi makamlarca değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber