Ankara'da Bir Kooperatif Firması

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Ankara'da da toplu konut ihtiyacı hala devam etmektedir. bu konuda en büyük güven duyulan kurum ise Toplu Konut İadresi Başkanlığıdır. İşte bu nedenle bazı kooperatif firmaları TOKİ'nin adını kullanarak reklam yapmaya ve üye kaydetmeye çalışmaktadır. Bu yıl her tarafta reklamı yayımlanan firma ise S.S. Büyük Bayındır Yapı Kooperatifi'dir. Toplu Konut İadresi Başkanlığı kendi adını kullanan bu firma hakkında bir açıklama yapmıştır. Açıkalmayı görmek için tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Haziran 2005 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

S.S. Büyük Bayındır Yapı Kooperatifi, dağıtımını yaptığı büroşürler ile üye kaydetmek amacıyla T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının adını da kullanarak tanıtım yapmaktadır.

İdaremizden kooperatiflere açılacak krediler mevzuatla belirlenmiş olup, kamuoyuna duyurulmaktadır. Son olarak, 22.08.2004 tarih ve 25561 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Toplu Konut Yapımcılarına Kredi açılmasına ilişkin Tebliğ (Tebliğ no:2004/1) ile 31.12.2004 tarihine kadar aracı bankalara başvuran ve Tebliğ'de belirtilen şartları taşıyan kooperatiflere kredi açılabileceği belirtilmiştir. Bu tebliğ kapsamında Ankara'da kredi için başvuruda bulunacak bir kooperatifin en az %85 inşaat seviyesinde olması gerekmektedir.

Ancak, S.S. Büyük Bayındır Yapı Kooperatifi; adı geçen tebliğ kapsamında kredi için başvurmadığı gibi, İdaremizce bugüne kadar sözkonusu koopetarife kredi taahhüdünde de bulunulmamıştır.

Bu nedenle, İdaremizle hiçbir kredi ilişkisi olmayan, İdaremizin bilgisi dışında ve izni olmadan İdaremizin adını kullanan bu kooperatife karşı kamuoyunun bilgilendirilmesi gereği duyulmuştur.

Saygılarımızla

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber