Yapı-Yol-Sen'den Kadrolaşmaya İlişkin Açıklama

"Yol, Yapı, Altyapı, Bayındırlık ve Tapu Kadastro Kamu Emekçileri Sendikası", Bayındırlık ve İskan Bakanlığının ilansız ve sınavsız sözleşmeli teknik personel almasına ilişkin olarak bugün sitemizde yer alan haberin ardından bir basın açıklaması yayımlamıştır. Açıklamada, sınavsız personel alımının daha önce başvurusu alınmış olan on bin kişi ile alay etmek anlamına geldiği belirtilmiştir. Açıklamyı görmek için tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Haziran 2005 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASINA VE KAMUOYUNA

Bilindiği üzere 2004 Aralık ayında Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Teknik eleman alımı için başvuruları kabul etmiş, 280 teknik elemandan oluşan sözleşmeli personel alımı için 10 binin üzerinde başvuru olması nedeniyle de sınav iptal edilmişti.

16 Aralıkta Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada ; "Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatlarına sözleşmeli personel alımıyla ilgili müracaatların 10 bini aşmış olması nedeniyle yıl sonuna kadar personel alım işlemlerinin yetiştirilemeyeceği anlaşılmıştır. Bu nedenle daha önce internette ilan edilmiş olan Bayındırlık ve İskân Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü'ne 280 adet sözleşmeli teknik eleman alımı iptal edilmiştir." denilmişti.

Ancak, Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Zeki ERGEZEN'in görevden alınmasına denk gelen günlerden bu yana, hem eski , hem de şimdiki bakan Faruk Nafiz ÖZAK döneminde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğüne torpille Sözleşmeli personel alınmaktadır.

Bu durum, daha önce başvurusu alınmış olan on binin üzerindeki kişi ile alay etmektir. Aralık ayında Bayındırlık ve İskan Bakanlığına sözleşmeli personel başvurusu yapmış olan kişilerin Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde Bakanlık ve Genel Müdürlüğe başvurarak kendi pozisyonlarında sözleşmeli personel alınıp alınmadığını sormalarını, ayrıca faks ve e-maille bu tavrı protesto etmelerini öneriyoruz.

YAPI-YOL SEN

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber