Mavi Marmara'da hayatını kaybeden Yıldız, kabri başında anıldı

Gazze'ye 31 Mayıs 2010 yılında insani yardım götüren Mavi Marmara gemisinde bulunan ve İsrail'in saldırısı sonucu hayatını kaybeden Fahri Yaldız, memleketi Adıyaman'daki kabri başında anıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 14:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ölümünün 2. yıldönümünde anılan Yaldız'ın sevenlerine hitabeden Belediye Başkanı Büyükaslan; ?Fahri Yaldız kardeşimizi hepimiz tanıyor, biliyoruz. Hepimizin şehadet ettiği odur ki, Fahri Yaldız kardeşimizin hayattaki en büyük arzusu şehadet şerbeti içmekti. Cenab-ı Allah da onun niyetine göre kendisine şehadeti nasip eyledi. Şu anda kendisi Cennet-i aladadır. Cenab-ı Allah bizleri de O'nun şefaatine nail etsin. Yalnız şu var ki, hiçbir şey bedelsiz olmuyor. Muhakkak bir bedel gerekiyor. İslam ümmetinin bağrında günün her saatinde zulüm işlenmekte, Filistinli kardeşlerimiz katledilmektedir. Yaklaşık bir asır oldu bu katliamlar devam etmektedir. Yani İsrail devleti kurulmazdan evvel başlamıştı katliamlar. Filistinli kardeşlerimiz bugüne kadar direnişe devam etti, bundan sonra da edeceklerdir. Ama bir direniş vardı ki, bir önceki direnişlerden daha çok tesir etti. Daha çok etki etti dünya kamuoyunda. O da Mavi Marmara Gemisi olayıydı. Gemide şehit düşen kardeşlerimizin kanları adeta dalga dalga bütün dünyayı sardı. İsrail 1947'de devlet olduktan bu yana böyle bir tokat yemedi ve dünya kamuoyunda itibarı bu kadar ayaklar altına serilmedi.? şeklinde konuştu.

Geçen yıl başlayan Arap Baharı'nın temelini Mavi Marmara'da yaşanan olayın oluşturduğunu belirten Başkan Büyükaslan sözlerini şöyle sürdürdü: "Mavi Marmara Gemisi'ndeki şehit kanları, ?Arap Baharı'nın başlangıcı oldu. Bir avuç İsrailliyi koruma ve kollama görevini üstlenen Arap liderlerinin yıkılmasına vesile oldu. Eğer lider diye geçinen idareciler samimi olsalardı şimdiye kadar zulümler işlenmez, İsrail diye bir devlet de olmazdı. Ne mutlu o şehitlere, Allah razı olsun onlardan.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber