İlköğretim Okullarındaki Branş Derslerini Kim Okutacak?

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği 27.8.2003 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş ancak 21.10.2004 tarihinde değişikliğe uğramıştır. Söz konusu yönetmelik 24/06/2005 tarihinde bir kez daha değişmiştir. Yapılan değişiklik 4 üncü ve 5 inci sınıflarda okutulacak bazı derslerin kimler tarafından verileceğine ilişkindir. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Haziran 2005 10:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

64'üncü maddenin dördüncü fıkrasının eski hali: İlköğretim okullarının 4 üncü ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen beden eğitimi, müzik, resim-iş, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil, iş eğitimi ve bilgisayar dersleri, aylık karşılığı ders saatini dolduramayan branş öğretmenleri ya da sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler veya yüksek öğrenimlerini söz konusu branşlarda yapan diğer sınıf öğretmenleri tarafından ders mübadelesi yoluyla okutulabilir. ( 1/9/2005 tarihinde, yürürlüğe girer)

64'üncü maddenin dördüncü fıkrasının yeni hali: "İlköğretim okullarının 4 ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen; beden eğitimi, müzik, resim-iş, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil, iş eğitimi ve bilgisayar dersleri branş öğretmenlerince okutulur. Ancak ihtiyacın branş öğretmenlerince karşılanamaması hâlinde bu dersler yüksek öğrenimlerini söz konusu branşlarda yapan sınıf öğretmenleri veya sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile okutulabilir. Bunun da mümkün olmadığı durumlarda söz konusu dersler sınıf öğretmenince okutulmaya devam edilir.

YENİ DEĞİŞİKLİĞE GÖRE;

İlköğretim okullarının 4 üncü ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen
- beden eğitimi,
- müzik,
- resim-iş,
- din kültürü ve ahlâk bilgisi,
- yabancı dil, iş eğitimi ve
- bilgisayar dersleri,

1- Öncelikle branş öğretmenlerince okutulur. (1. öncelik)

2- Ancak ihtiyacın branş öğretmenlerince karşılanamaması hâlinde bu dersler yüksek öğrenimlerini söz konusu branşlarda yapan sınıf öğretmenleri veya sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile okutulabilir. (2. öncelik)

3- 1 ve 2. maddelerde yazan durumların da mümkün olmaması durumunda söz konusu dersler sınıf öğretmenince okutulmaya devam edilecektir. (3. öncelik)

NOT: Birleştirilmiş sınıf uygulamasına son verilinceye kadar, Yönetmeliğin 64 üncü maddesinin dördüncü fıkrası hükümleri birleştirilmiş sınıf uygulaması yapan ilköğretim okullarında uygulanmayacaktır. (24/06/2005 tarihli yönetmelik değişikliğinin geçici birinci maddesi)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber