Çevre ve Şehircilik Bakanlığı neden merkezi KPSS yerleştirmeleriyle personel almıyor?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı (eski adıyla Bayındırlık Bakanlığı ve Çevre ve Orman Bakanlığı) Veysel Eroğlu döneminde, ÖSYM'nin yaptığı KPSS merkezi yerleştirmeleriyle memur alırdı. Üstelik Bakan Eroğlu, her yerleştirme öncesinde hangi unvanlardan personel alınacağını açıklardı. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Erdoğan Bayraktar'ın atanması sonrasında ÖSYM aracılığıyla memur alınmamaya başladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2011/1 Mayıs ayı KPSS yerleştirmeleri sırasında, Çevre ve Orman Bakanlığı vardı ve Bakanlıkta Veysel Eroğlu bulunuyordu. Sayın Eroğlu o dönemde memur alımını ÖSYM'nin merkezi memur yerleştirmeleriyle karşılıyordu. Eroğlu döneminde yapılan açıklamayı görmek için tıklayınız.

Ancak hatırlanacağı üzere 2011 yılındaki seçimler öncesinde Bakanlıklar yeniden yapılandırılmıştır. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı adı altında yeniden yapılandırılmış ayrıca Orman ve Su Bakanlığı oluşturulmuştur. Seçimler sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına 2002 yılından itibaren TOKİ Başkanlığını yürüten Erdoğan Bayraktar getirilmiştir. TOKİ'nin tüm kadroları istisnai kadrodur. Yani KPSS gerektirmeyen kadrolardır. Sayın Bayraktar 10 yıl boyunca istediği gibi personel aldı. TOKİ başarılı uygulamalara imza attığı için de kimse bu alım yöntemine itiraz etmedi. Zaten TOKİ yönetimine KPSS olmaksızın personel alımı 2002 yılında başlayan bir uygulama değildi. TOKİ kurulduğundan bu yana KPSS'ye tabi olmadan personel aldı.

Fakat, artık Bakanlık koltuğuna oturan Erdoğan Bayraktar, TOKİ'deki uygulamayı özlüyor görünmektedir. Zira bu Bakanlık 2011/2 KPSS Aralık yerleştirmelerinde hiç personel almamıştır.

2012/1 KPSS tercih işlemlerine başvurular 18 Haziran'da başlayacak olup, hangi kurumların personel alacağı da Devlet Personel Başkanlığınca açıklanmıştır. Açıklanan lisetede yine Çevre ve Şehircilik Bakanlığının personel alım talebi görünmemektedir.

Yıllardır ÖSYM'nin merkezi yerleştirmelerinden talepte bulunan Bakanlığın memur alımını nasıl karşılayacağını merak ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber