İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlık Bakanlığının yayınladığı "24 Saat personel bulundurulan Sağlık Ocakları"na ilişkin genelgenin tam metni

Haber Giriş : 15 Eylül 2003 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

24 Saat personel bulundurulan Sağlık Ocakları
Tarihi:28.08.2003 Sayısı:12919

İlgi:22.03.2000 gün ve 2000/5/3463 sayılı Genelge.
Birinci basamak sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve hizmetin ulaşılabilirliğini artırmak, etkin ve verimli hizmet sunmak amacıyla büyükşehir, il ve ilçe merkezlerinde;

1 ? İl Sağlık Müdürlükleri tarafından hizmeti ve personel çalışma saatleri 24 saate çıkarılacak Sağlık Ocağı veya bağlı birimleri; o bölgenin nüfusu, sosyo-ekonomik yapısı, sağlık kuruluşuna ulaşılabilirliği ile hizmetin verimliliği göz önüne alınarak planlanacak ve Valilik onayı ile hizmete başlatılacaktır.

2 ? Hizmeti ve personelin çalışma saatleri 24 saate çıkarılan Sağlık Ocakları veya bağlı birimlerinin personel , ulaşım, güvenlik, ısınma ve yemek ihtiyaçları İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlanacaktır.

3 ? Hizmetleri ve personel çalışma saatleri 24 saate yayılan, Sağlık Ocağı ve bağlı birimler günün her saatinde Sağlık Ocağı hizmetlerinin tamamını ve ?Acil Hizmeti ? vermekle yükümlüdürler.

4 ? Herhangi bir Yataklı Tedavi Kurumu olmayan, ilçe merkezlerinde çalışan, Sağlık Ocakları rutin görevlerine ek olarak sadece ? Acil Hizmeti ? vermek üzere, personel desteği, ulaşım, güvenlik, ısınma, yemek v.b. ihtiyaçları karşılanarak 24 saat hizmet verecek şekilde İl Sağlık Müdürlüklerince planlanarak Valilik Onayı ile hizmet verebilirler. Bu ocaklarda Sağlık Ocağının rutin hizmetleri mesai saatleri içinde aynen devam eder, mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde Sağlık Ocağının rutin hizmetlerini vermesi beklenmez, sadece ? Acil Hizmeti ? verirler.

5 ? Bu Genelge çerçevesinde 24 saat hizmet vermeye başlayan, Birinci Basamak Sağlık Kuruluşlarının personel çalışma saatleri Valilik tarafından düzenlenecektir. Bu düzenleme; Sağlık Personeli için öngörülen haftalık çalışma saatlerini aşmayacak şekilde olacaktır.

6 ? Halen 24 saat hizmet sunan Sağlık Ocakları hizmetlerine devam edecektir.

7 ? Bu genelge hükümlerine göre, hizmete başlayan Sağlık Ocakları veya bağlı birimleri ile ilgili bilgiler Genel Müdürlüğümüze iletilecektir.

İlgi Genelge yürürlükten kaldırılmıştır.

Bilginizi ve gereğini rica ederim.

Prof. Dr. Recep AKDAĞ
Bakan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber