Unutulan sağlık memurluğu bölümü 2012/4'e eklendi...

Sağlık Bakanlığına ait kadroların yer aldığı 2012/4 KPSS tercih kılavuzu 6 Haziran 2012 tarihi itibariyle yayımlanmıştı. Bu kılavuza yönelik ilk değerlendirmede Bakanlığın "Hemşire alımında 2315 Sağlık memurluğu kodunu unuttuğunu" belirtmiştik... Bu sorun 6 Haziran akşamı itibariyle çözülmüştür.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 20:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NEDEN LİSANS MEZUNU EBE ALINMIYOR?

* Önlisans ve lise düzeyinden ebe alımı yapılmaktadır. Ancak lisans düzeyinden ebe alımı yapılmamıştır. Bir çok üyemiz lisans düzeyinden neden ebe alımı yapılmadığını sormaktadır. Bu konudaki belirlemeyi kim hangi amaçla yapmıştır, açıklanmalıdır.

HİÇ KADRO VERİLMEYEN BÖLÜM MEZUNLARININ ŞİKAYETLERİ

* Çoğu Üniversitede artık Sağlık Kurumları İşletmeciliği programı açılıyor. Ama bir tane dahi bu program mezunlarına yönelik kadro yer almamıştır.

* Çevre sağlık mezunlarına (teknisyen veya tekniker) yönelik 1 adet kadroya dahi yer verilmemiştir.

* Düz lise mezunlarına yönelik neden kadro verilmediği üyelerimizce sorulmaktadır. Bu alımlar Sağlık Bakanlığına sözleşmeli sağlık personeli alımını içermektedir. Sağlık personeli alındığı için düz lise mezunları değil SML (Sağlık Meslek Lisesi) mezunları başvurabilmektedir.

SAĞLIK MEMURLUĞU PROGRAMI MEZUNLARININ SORUNU ÇÖZÜLDÜ

* Hemşire alımlarında "Ortaöğretim kurumlarının Hemşirelik, Ebelik-Hemşirelik, Sağlık Memurluğu alanlarının birinden mezun olmak" denmiştir. Ancak, kılavuz ilk açıklandığında, bölüm kodlarında sağlık memurluğunun mezuniyet kodu yer almamıştı. Sadece 1746 ve 3606 kodları yer almıştı. Bu sorun akşam saat 23 itibariyle çözülmüştür.

ALAN KONTROLÜ YAPILIYOR

Yıllardır eleştirdiğimiz bir konu olan alan kontrolü sorunu çözülmüştür. ÖSYM'nin sistemi "Mezuniyet programınız, bu kadro için belirtilen mezuniyet programları arasında yer almamaktadır. Lütfen kontrol edip tekrar deneyiniz" şeklinde uyarı vermektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber