İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS başvurularında 'temenniyle' sorun çözdüğünü zanneden Sağlık Bakanlığı bürokratları...

Sağlık Bakanlığı yıllardır aynı hatayı yapıyor. Mevzuat gereğince çalışan 4/B'lilerin, istisnalar dışında, 4/B'li alımlara başvuramaması gerekmektedir. Ancak bu konuda tedbir alınması gerekiyordu. Önceki Genel Müdür Hikmet Çolak, hiçbir tedbir almadan Sağlık Bakanlığındaki bürokratlık sürecini tamamlamıştı. Yeni gelen Genel Müdür Güven Bektemür de, hiçbir tedbir almadı, yıllardır yapıldığı gibi temenni ifadelerini kılavuza koydurdu. Oysaki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nizamettin Ekinci'nin uygulamaya koyduğu tedbir örnek alınabilirdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 14:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SORUN NEDİR?

4/B mevzuatına göre, hizmet sözleşmesini fesih eden 4/B'li 1 yıl boyunca yeniden hiçbir yerde 4/B'li olarak istihdam edilmemektedir. Bunun eş ve sağlık durumundan nakil yapılmaması, unvan değişikliği yapılması gibi 3 istisnası bulunmamaktadır. Ancak, yıllardır ÖSYM aracılığıyla 4/B'li personel alınırken hiçbir tedbir alınmadan, kılavuzlara sadece "çalışan 4/B'liler başvurmasın yönünde" temenni ifadeleri koydurulmaktaydı. Fakat, temenniyi dinlemeyen personele de bir şey yapılmıyordu. O halde, tercih işlemleri sırasında sadece 3 istisna kapsamına girenlerin başvurmasına imkan verecek, diğerlerini engelleyecek bir düzenleme yapılmalıydı.

NİZAMETTİN EKİNCİ SORUNU NASIL ÇÖZDÜ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nizamettin Ekinci; 2012/3 KPSS tercih işlemlerinde çalışan 4/B'li personelin başvurmasını engellemiş, istisnalar kapsamına giren personelin durumu Bakanlığa bildirmesini istemiştir. Bakanlık başvuranlardan durumu 3 istisnaya girenlerin T.C. Kimlik Numaralarını ÖSYM'ye bildirmiş ve bu kişilerin başvuruları bu şekliyle alınmıştır. Bu şekliyle sadece istisnalar kapsamına girenlerin başvurmasına imkan sağlanmıştır.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 2012/3 KPSS kılavuzuna koydurduğu açıklama şu şekildedir:

"Halen Bakanlığımızda 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi çerçevesinde istihdam edilen sözleşmeli personelden yukarıda belirtilen istisna kapsamına girenlerin dışında olanlara müracaat (tercih) yaptırılmayacaktır... Yukarıda belirtilen şartları taşıyan adaylardan 10/05/2012 ? 18/05/2012 tarihleri arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne durumlarını belgeleyerek intikal ettirenlerin ÖSYM tarafından tercih yapabilmeleri sağlanabilecektir. Bu tarihe kadar belgelerini ibraz ettirmeyenlerle ilgili herhangi bir işlem tesis edilmeyecektir."

SAĞLIK BAKANLIĞI YİNE HİÇBİR TEDBİR ALMADI

Ancak Sağlık Bakanlığı daha geçen ay başvuruları alınan bu örnek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı düzenlemesinidahi görmemiştir. 2012/4 KPSS tercih kılavuzunda, çalışan 4/B'li personelin yeniden başvurmasını engelleyecek hiçbir sınırlama bulunmamaktadır. Oysaki bir kişinin dahi art niyetli olarak kadroları boş bırakmasının önüne geçecek tedbir alınmalıydı. Kılavuzda sadece başvurulmasın yönünde bir temenni bulunmaktadır.

OYSAKİ BU SORUNU OCAK AYINDA BİZZAT SAYIN BAKANA İLETMİŞTİK

Ocak 2012'de Sağlık Bakanlığında yapılan toplantıda, yaşanan bu sorunu Sayın Bakana iletmiştik. Ancak Bakanlık bürokratlarının konuyla ilgilenmediği görülüyor.

ÇALIŞAN 4/B'LİLER BAŞVURMAMALI..

Üniversite veya Sağlık Bakanlığı fark etmez... Çalışan 4/B'lilerin eğer istisnalar kapsamına girmiyorsa 2012/4 KPSS yerleştirmelerine başvurmaması gerekmektedir. Başvurup yerleşse dahi ataması yapılmayacaktır. Sağlık Bakanlığı tedbir almadığı için, bir adet dahi kadronun boş kalabilmesi hususunu adayların vicdanına bırakıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber