İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Norm kadro açığı olmayan okula öğretmen atanabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 23:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Norm kadro açığı olmayan okula öğretmen atanabilir mi?

10.08.1999 Tarihli Ve 23782 Sayılı Resmî Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Okul Ve Kurumların Yönetici Ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin Geçici 1. maddesindeki; ?Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte halen koordinatör okullarda norm kadro fazlası konumda bulunan öğretmenler eski görev yerlerine norm kadro fazlası öğretmen olarak atanırlar. Bu fazlalığın giderilmesine kadar, öğretmen fazlalığının bulunduğu branşta o okul ve kurumlara 21 inci madde gereğince yapılan atamalar hariç, hiç bir şekilde atama yapılmaz ve ders dağılımlar, mevcut norm kadrolarla ilişkilendirilen öğretmenler ile norm kadro fazlası öğretmenler arasında ders bütünlüğü de dikkate alınarak eşit şekilde dağıtılır.? hükümlerine göre norm kadro açığı olmayan okula öğretmen atanamaz.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 21.11.2011 Tarihli 77941 Sayılı Ve ?Norm Kadro Fazlası Öğretmenler? Konulu Yazılarının 4. paragrafında; ?Ayrıca ilgi Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin 23 üncü maddesinde; ?Öğretmenler, aylık karşılığı ders ve zorunlu ek ders saatlerini kendi okul ve kurumlarında dolduramamaları halinde eğitim ve öğretim alanında ihtiyaç bulunan okul ve kurumlarda geçici olarak görevlendirilebilir.?, Geçici 1 inci maddesinde de; ?Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte halen koordinatör okullarda norm kadro fazlası konumda bulunan öğretmenler eski görev yerlerine norm kadro fazlası öğretmen olarak atanırlar. Bu fazlalığın giderilmesine kadar, öğretmen fazlalığının bulunduğu branşta o okul ve kurumlara 21 inci madde gereğince yapılan atamalar hariç, hiç bir şekilde atama yapılmaz ve ders dağılımlar, mevcut norm kadrolarla ilişkilendirilen öğretmenler ile norm kadro fazlası öğretmenler arasında ders bütünlüğü de dikkate alınarak eşit şekilde dağıtılır.? şeklinde İlgi (a) daki Yönetmeliğin Geçici 1. maddesi hükümlerine yer vererek halen uygulamada olduğunu ifade etmiştir.

Bu hükümle göre norm kadro açığı olmayan okula hiç bir şekilde öğretmen atanamaz.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 21.11.2011 Tarihli 77941 Sayılı Ve ?Norm Kadro Fazlası Öğretmenler? Konulu Yazıları için tıklayınız.

Ahmet KANDEMİR

memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber