Hayati Yazıcı'nın milletvekiline verdiği KPSS cevabı baştan savmaymış...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Devlet Personel Başkanlığından sorumlu bakan iken KPSS'nin yapısını bozmak isteyen istekleriyle öne çıkmıştı. (Tıklayınız.) Gümrük ve Ticaret Bakanı olduktan sonra yine aynı özelliğini sürdürmeye devam ettirmiştir. (Tıklayınız.) İşin en kötü yanı, son uygulama ile sistemin tamamen bozulmasıdırki bunda en büyük pay Hayati Yazıcı'dadır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 13:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği üzere şuan 2012/1 KPSS tercihleri alınmaktadır. KPSS yönetmeliğindeki kural gereğince, sadece 2010/2, 2011/1, 2011/2 KPSS tercih işlemlerine başvurup yerleşen adaylar, bu tercih işlemlerine katılamayacaktır.

Diğer taraftan Bakan Hayati Yazıcı'ya bağlı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz ay çok sayıda personeli sözlü sınava almıştı. Sayın Yazıcı İstanbul milletvekili Dr. Mustafa Sezgin Tanrıkulu'na verdiği cevapta, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına atanan adayların isimlerinin ÖSYM'ye bildirileceği ve bunların 2012/1 KPSS tercih işlemlerine başvurmalarının engelleneceğini belirtmişti.

İlgili soru önergesi cevabı şu şekildedir:


Ancak Mayıs ayında verilen bu cevap doğru çıkmamıştır. Gümrüğe atanan adayların 2012/1'e başvurmaması için yönetmelik değişikliği yapılması gerekiyordu. Bu yönde hiçbir değişiklik yapılmadığı için, Gümrüğe atanan adaylar 2012/1'e de başvurmuştur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber