İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlık Bakanlığı sözleşmeliyi daire başkanı yapacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 09:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlıkla ilgili olarak Ak Partili Vekil Cevdel Erdöl tarafından Meclise sunulan kanun teklifine göre, sözleşmeli olarak görev yapan tabip, diş tabibi veya eczacılar ihtiyaç halinde Bakanlıkta daire başkanı ve daha üst yönetici kadrolarına görevlendirilebilecek. Hali hazırdaki mevzuat, sözleşmeli personelin daire başkanı kadrosuna görevlendirilmesine imkan vermiyor. Teklif, Mecliste kabul edilip yasalaştıktan sonra Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girebilecek.

İşte Kanun teklifinin ilgili maddesi.

MADDE 1- 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 33 üncü maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

"(5) Tabip, diş tabibi ve eczacılardan sözleşmeli personel olarak görev yapanlar, ihtiyaç hâlinde Bakanlığın ve bağlı kuruluşlarının merkez teşkilatında daire başkanı ve daha üst yönetici kadrolarında süreli olarak görevlendirilebilir ve bu husus sözleşmelerde belirtilir."

"(7) Sözleşmeli personelin disiplin amirlerinin tayini ile çalışma usul ve esasları Bakanlık tarafından belirlenir. Bunlardan idarî görevlerde bulunanlara memurların disiplin amirliği yetkisi verilebilir.

(8) Devlet hizmeti yükümlülüğünü yapmakta olan personel, atanmış olduğu sağlık kurumunda bu madde kapsamında sözleşmeli personel olarak çalıştırılabilir. Ancak il merkezindeki sağlık kurumlarına atanmış olan Devlet hizmeti yükümlüleri Birlik merkezinde de sözleşmeli personel olarak çalıştırılabilir. Bu personelin sözleşmeli olarak geçen süreleri Devlet hizmeti yükümlülüğünden sayılır."

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber