Sağlık Bakanlığı'nın uygulamayı hedeflediği ?aile hekimliği? konusunda Bursa'da önemli bir adım atıldı.

Haber Giriş : 19 Eylül 2003 23:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanlığı'nın uygulamayı hedeflediği ?aile hekimliği? konusunda Bursa'da önemli bir adım atıldı.

Bakanlık ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı arasında geçen yıl imzalanan, ancak bir yıl gecikmeyle hayata geçirilen ?Aile Hekimliği ve Uygulama Projesi? protokolü kapsamında, merkez Nilüfer İlçesi'nde Fethiye Sağlık Ocağı bünyesinde ?Aile Hekimliği ve Uygulama Merkezi? kuruldu.

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Hüsnü Serdar, fiziksel ortamını düzenledikleri, donanımını üstlendikleri ve U.Ü Aile Hekimliği Anabilim Dalı'nın personel katkısında bulunduğu merkezin 1 Ekim'de hizmete başlayacağını bildirdi. Bakanlığın ?Sağlıkta Acil Eylem Planı?nda aile hekimliği uygulamasının önemli yer tuttuğunu, bu konuda Türkiye genelinde ilk ve tek projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Serdar, 5 yıllık süreyi kapsayan proje çerçevesinde 29 bin nüfusa hizmet veren Fethiye Sağlık Ocağı'nı eğitim ve uygulama merkezi olarak seçtiklerini söyledi. Serdar, Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Nazan Bilgel başkanlığındaki uzman kadronun görev yapacağı merkezde, U.Ü Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencilerinin 1. basamak sağlık hizmetleri konusunda dönüşümlü olarak birer ay süreyle staj yapacağını kaydetti.

Merkezde akademisyenlere eğitim ve araştırma imkanı da sağlanacağını ifade eden Serdar, şöyle konuştu: ?Aynı zamanda bölgede yaşayan nüfusa hasta merkezli bir yaklaşımla ailesi ve yaşadığı topluma uyumlu, hastaların ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda hizmet verilmesini amaçlıyoruz. Bu proje bakanlığımızın önümüzdeki günlerde uygulamaya geçirmeyi planladığı aile hekimliği uygulamasında önemli bir adım. Zira burada yetişecek öğrenciler, gelecekte aile hekimliği konusunda yetişmiş birer doktor olarak hizmet verecekler.?
Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber