Karadeniz Teknik Üniversitesini Aradık Ve...

Ziyaretçilerimizin bildiği üzere akademik personel ilanlarını sitemiz 3 yıldır düzenli bir şekilde yayımlamaktadır. Ancak, yaz tatiline girmiş olduğumuz bu süreçte, bazı site editörleri tatilde olduğu için, 04.07.2005 tarihli Hürriyet Gazetesinde yayımlanan Karadeniz Teknik Üniversitesi ilanını yayımlamakta iki gün geciktik. Bunun üzerine 06/07/2005 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi Personel Daire Başkanlığını aradık. Kendilerinden Hürriyet gazetesinde yayımlanan ilanı word formatında mail olarak bizlere gönderip gönderemeyeceklerini sorduk...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Temmuz 2005 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arayan, Editör arkadaşımıza verilen cevap çok kısa ve netti. "Hayır gönderemeyiz."

İlana verilmesine ilişkin tarafımızca hiçbir ısrarda bulunulmadı... Ama açıkçası şaşırmıştık. Bir basın açıklaması istemiyorduk... İsteğimiz, Hürriyet gazetesinde yayımlanan ilanın word haliydi. Bu ilan yayımlanmış ve gizli bilgi değildi...

Bu ilanı isterken ilgili Personel Daire Başkanlığı yetkililerine ilanın sitelerinde bulunmasının çok yararlı olacağını belirtecektik. Ama bu cevaptan sonra niyetin farklı olduğu ortaya çıkmıştı. Karadeniz Teknik Üniversitesi, ilanı "Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü"ne göndermiş ve bu genel müdürlük ilanı hürriyet gazetesinde yayımlamıştı. İlan, büyük tirajlı bir gazetede yayımlandığı için bundan sonra yapılması gerekli olan tek süreç kalıyordu. İlana mümkün olduğunca az sayıda kişinin ulaşamasını sağlamaktı. İlan bu nedenle oldukça güzel tasarlanmış ve emek veridliği açık olan Kurumun WEB sayfasına konulmamış ve ilan yine bu nedenle hiçbir yere olduğu gibi sitemize de verilmemiştir.

Aslında bu uygulama ve tavır üniversitelerde uygulanan akademik personel alım sürecine ilişkin önemli bir veridir. Mevzuat zorunluluğu dışındaki (ilan mevzuat zorunluluğundan dolayı yayınlanıyor) her şey gizli kapaklı yürütülecektir.

Ancak herşeye karşın 4 saatimizi alan ilanın yazım süreci sonrasında, 06/07/2005 tarihinde yayımlamıştır. Söz konusu ilan incelendiğinde belirli kişilerin alınacağı çok açık olarak görülmektedir.

Diyecek bir şey bulamıyoruz! Üniversite yönetimine, YÖK'e, bu süreci düzeltmeyen ve düzeltme yönündeki girişimleri sabote eden tüm yetkililere kolay gelsin (!) diyoruz..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber