MEB, Görevde Yükselme Soru ve Cevaplarını Hala Yayımlamadı

Türkiye'de merkezi sınav yapan iki ana kurum bulunmaktadır. Birisi ÖSYM, diğeri MEB Ölçme ve Değerlendirme Merkezidir. Ancak her iki kurum da, yaptığı sınavları objektif bir şekilde tartışmaya açamamaktadır. Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Merkezi, gelen eleştiriler üzerine, 28 Mart 2005 tarihli müdür yardımcılığı sınav sorularını açıklamıştı. Ancak aynı merkez 9 Temmuz'da yaptığı görevde yükselme sınav soru ve cevaplarını hala yayımlamamıştır. Neler yapılabileceğine ilişkin önerilerimiz için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Temmuz 2005 01:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aradan bir haftalık süre geçmiş olmasına rağmen sınavı yapan merkezin hiçbir açıklamada bulunmamış olması soru ve cevapların yayınlanmayacağını göstermektedir.

Burada sınava giren adaylara iki öneride bulunmak istiyoruz. Birincisi öncelikle Milli Eğitim Bakanlığına yazılı olarak, Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında başvurmaları ve soru ve cevapları talep etmeleri gerekmektedir.

Bu talep üzerine yine soru ve cevapların verilmemesi halinde, Bilgi Edinme Kurulunun önceki kararları ilgi tutularak merkez sorumlularını Milli Eğitim Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığına silsile yoluyla şikayet etmeleri gerekmektedir. Şikayet halinde Bakanlık teftiş kurulunun gerekli incelemeyi yapacağını düşünüyoruz. Başbakanlık genelgesi gereğince olayda kusuru, ihmali ve kastı bulunanlara uyarı, kınama veya aylıktan kesme cezası verilebilecektir.

Diğer taraftan, MEB'in soru ve cevapları vermeyeceği yönündeki cevabı üzerine Başbakanlıkta kurulu bulunan Bilgi Edinme Değerlendirme Kuruluna itiraz edilmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber